En sista hälsning från mig i Mauritius

Så har mina åtta veckor gått, jag åker hem ikväll. Det har varit en fantastisk upplevelse och jag är så tacksam för att jag har fått denna möjlighet. Med facit i hand känner jag mig nöjd med mitt fältarbete, jag har fått alla de intervjuer som jag ville ha och lite till och har fått kontakter med myndigheter och människor som jag kan vända mig till ifall jag behöver något ytterligare. Så nu återstår “bara” att färdigställa uppsatsen 🙂

Det är väl på sin plats att sammanfatta mina upplevelser här och det tänker jag göra genom två listor. Den första listan beskriver alla saker som jag kommer att sakna när jag lämnar Mauritius och den andra listan alla saker som jag har lärt mig eller tar med mig från denna erfarenhet.

Jag kommer att sakna:

Min härliga extra-familj som jag har fått här. Vilket mottagande jag fick, så mycket hjälp och stöd jag har fått och så många skratt de har gett mig.

Vädret. Alltid varmt, nästan alltid sol. Även om det tog ett tag att vänja sig…

Maten. Alla härliga smaker, färger, dofter. En blandning av så många olika kulturer och traditioner. Blandning av så många smaker: sött och starkt och salt och surt på samma gång. Kreol influerat av kinesiskt, indiskt influerat av afrikanskt. Chili och curry och saffran…

De otroligt vänliga, öppna människorna som börjar prata med en helt spontant, på gatan på bussen eller var som helst. Generösa och hjälpsamma samtidigt som alla tycks visa stor respekt för alla.

Naturen med de sagolika stränderna, palmerna och de alltid närvarande bergen. Grönska mitt i det turkosa vattnet. Och mina söta fladdermöss på min terrass.

Jag tar med mig från Mauritius, förutom ett rikt material till min uppsats:

Nya vänner och kontakter. Så många trevliga och intressanta möten med olika kulturer. Så många intressanta idéer och syn på livets stora och små frågor.

En insikt om att i vissa lägen fungerar inte den svenska försiktiga mentaliteten. Vill man få något uträttat här ska man helt enkelt gå dit och knacka på dörren. Kan vara ett intressant experiment att göra det hemma 🙂

Min solbränna… (trots solfaktor 50)

Som du säker förstår skriver jag detta inlägg med lite vemod samtidigt som jag verkligen ser fram emot att komma hem. Ibland har det varit tufft här, både fysiskt och mentalt, men de positiva minnena överväger helt klart och sammantaget har det varit en väldigt fin upplevelse. Jag hoppas verkligen att få komma tillbaka en dag…

Over and out.

Ett svar på ”En sista hälsning från mig i Mauritius”

  1. Låter som du har haft det så bra! Känner igen mig i mycket av det du skriver, saker att sakna men även spännande att komma hem igen med alla nya erfarenheter och tankar att använda sig av i sitt vardagliga liv i Sverige! Påväg hem jag med just nu också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.