För dig som bloggar

Alla MFS-studenter på Malmö universitet får möjlighet att blogga som en del av sin MFS. Bloggen –  som ska vara på engelska – är ett sätt att reflektera över upplevelser och intryck, föra en hållbar dagbok över din tid i fält, samt dela med dig av dina erfarenheter till andra. Bloggen blir också ett sätt att hålla kontakten med andra MFS-studenter, samt dela med dig av tips, tankar och idéer. Tänk på vilket bildspråk du använder när du bloggar.

Innan du börjar
Maila en bild och en kort presentation på engelska av dig själv och din studie till MFS-samordnaren, för publicering på sidan “Vi som bloggar”.

Hur du loggar in
Först får du en bekräftelse från MFS-samordnaren att din blogg är upprättad. Sedan kan du logga in genom att klicka på “log in” längst ner till höger på startsidan https://blogg.mah.se/mfs/ . Skriv in ditt användarnamn och lösenord. Detta är detsamma som ditt dator-id. Gå sedan in på din profil och ändra “smeknamn” till det namn du vill blogga under, det kan vara ditt förnamn, ditt för- och efternamn eller – om ni är två som bloggar tillsammans – bådas namn. Välj sedan “visa offentligt som” det smeknamn du valt.

Att blogga/skapa ett inlägg
Klicka på “inlägg” i  vänstermenyn
Klicka på “skapa nytt”
Skriv in titeln
Skriv din text i den stora vita rutan
Lägg till en bild om möjligt
Välj en kategori (din fakultet/institution vid Malmö universitet)
Skriv in taggar/ämnesord om vad inlägget handlar om. Skriv ALLTID landet du utför din studie i följt av vad inlägget handlar om (ex Ghana, intervjuer, möten, skola, dålig nattsömn etc) Dessa taggar är sökbara för studenter!
Det är mkt viktigt att du väljer en kategori och taggar ditt inlägg!

Hur du publicerar en bild
Skapa ett inlägg (se ovan) 

Klicka på “lägg till media”
Välj ett foto från fil, maximum size 1 MB
Välj  layout (var bilden hamnar i inlägget)
Välj storlek (rekommenderad: medium)
Klicka på “infoga bild till inlägget”
Tänk på bildspråk när du publicerar bilder: vem är med på bilden, vill den personen vara med, ger du personer i värdlandet aktörskap genom bilden etc.

Hur du gör en länk
Markera ordet eller meningen du vill göra klickbar
Klicka på länksymbolen (kedjan)
Skriv in webadressen till den sida du önskar länka till. Vill du länka till en sida på MFS-sajten kan du välja i listan direkt.
Klicka på “lägg till länk”

Hur du kommenterar
Klicka under ett inlägg och skriv. Var noga med att logga in ofta för att kolla om någon har kommenterat på ditt inlägg, och svara i så fall!

Lycka till!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *