Vecka fem i Kapstaden

Hej!

Under veckan som gått har det verkligen flutit på bra med insamlingen av data för uppsatsen. Vi har haft två gruppintervjuer och en intervju med en planerare på stadshuset, besöket på stadshuset var en upplevelse i sig! Intervjuerna gick bra och en del ny information kom fram. Vi har fått bepröva vår flexibilitet då de båda gruppintervjuerna med olika anledningar fick byta dag och tid, men allt löste sig till slut.  Vi har nu samlat den empiriska data vi behöver, dock har vi generellt en ung ålder på deltagarna i våra fokusgrupper så vi ska försöka samla en grupp till med personer i högre åldrar. Skrivandet i sig har också flutit på bra och uppsatsen börjar sakta men säkert bli längre och längre.

I fredags transkriberade vi hela dagen och när en transkriberar behöver en pauser. Vi gick till District 6 museet för att lära oss mer om den stora tomma ytan mitt i centrala Kapstaden. Under 60 & 70 talen tvingades de boende flytta från platsen och deras hus revs, regeringen tillkännagav att området hädanefter var till för vita. Dock byggdes det aldrig några nya hus utan än idag står platsen tom och de som tidigare var bosatta i området bor idag i största delen någonstans i Cape flats – 40 km utanför centrum. Hela historien är väldigt hemsk och känns ännu hemskare eftersom det är så väldigt kort tid sedan..

Därutöver har vi bland annat varit på Sydafrikas äldsta vingård och haft vinprovning, hajkat Lions head och Single hill, hittat en supermysig indiefilmsbiograf, varit på konstutställning och sett himla massa fina miljöer såklart. Här kommer en rad med bilder i en salig blandning!

Ha en bra vecka så hörs vi nästa fredag /Elin & Jakob

Vinrankor i raka rader
Fikapaus på vårt nyfunna biograf
Table mountain från Lions head
Utsikten från Lions head, här syns området Camps bay
En bild för frihet, inne på stadshuset
På stadshuset fanns det visningar av de fem visionerna över hur Kapstaden ska vara – som vi också kollar närmre på i studien
När vi hamnade på konstutställning och fick gratis vin! Mycket härligt
Kapstaden kvällstid, vy från Lions head
Table mountain och hur molnen slickar över kanten
Jakob på toppen av Lions head
Vi med vänner på vingården Beau med vy över odlingarna
Vinprovning! Det här vinet fick 6/10 i snitt av oss!

4 svar på ”Vecka fem i Kapstaden”

  1. Men så härligt med all vinprovning, och vilken utsikt!! Hade inte varit fel att sitta där och smutta på lite vin 🙂 Så kul att ni kör en blandning av gruppintervjuer och enskilda intervjuer, var det något ni planerade från början?

    1. Ja vi hade planerat att blanda gruppintervjuer och enskilda intervjuer, gruppintervjuer har vi gjort med boende i staden och de enskilda intervjuerna blev med planerare!

  2. Vi var också på Groot Constantia häromdagen 🙂 Hur var Signal Hill att ta sig upp för? Jag är sjukt höjdrädd så vågar mig inte på Lions Head 😛 Just nu bor vi i Fish Hoek men nästa vecka flyttar vi in till centrala Kapstaden så då måste vi ses! Hörs 🙂

    1. Signal hill är mer ett promenadstråk och inte alls klättring, dock får man den fina utsikten ändå! Så satsa på det om du är höjdrädd 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *