BUENOS DIAS COLOMBIA!

Japp det stämmer, nu är vi äntligen här i Medellin och som vi har längtat att få komma hit! På flygresan hit mellanlandade vi en natt i Madrid och passade på att äta middag med Matildas Kusin i ett hippt kvarter. Åter på flygplatsen står vi med biljetten i handen och letar upp vår flight till Medellin och HITTAR DEN INTE. Att stå på en flygplats med biljetten i handen två timmar innan avgång och inte se sin slutdestination skapar oro. Några djupa andetag senare och en kopp kaffe förstår vi att vår destination är en mellanlandning. Fyra långfilmer, en siesta och tre frukostmåltider senare landar vi i Medellin. Det är först då vi inser att vi är här och ett år av förberedelser är nu verklighet!

Vi hoppar in i en taxi som kort efter avviker från motorvägen och svänger in på en smal enkelriktad djungelväg. Det är även då vi inser att taxi chauffören inte har en legitimation längst fram och det skapar också oro. På den här vägen kör i en timma och det visar sig att det inte är enkel väg, utan vi möter andra bilar i de skarpaste svängarna och kör nästan över en hund. Vi kommer fram till vår lägenhet och först då förklarar chauffören att det skett en bilolycka på motorvägen. Tröttade och lättade somnar vi gott i våra rum.

Utsikten från vår lägenhet, Medellin.
Utsikten från vår lägenhet, Medellin.

Svettiga och varma vaknar vi upp i Medellin och letar upp vår lokala matbutik. På jakt efter frukost märker vi att många är sportligt klädda. Det visade sig att den fyrfiliga motorleden är delvis avstängd och istället för bilar ser vi människor jogga och springa där istället. Vi blir sugna, speciellt nu när Matilda har återhämtat sitt knä från liftolyckan i Härnösand. Men först ska vi förberedda oss inför vårt första möte med våra två kontaktpersoner på universitet.

IMG_0353IMG_0351-2

 

På återseende!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.