Taunggyi

Hej!

Nu framme i Taunggyi, Shan state, Myanmar där jag kommer spendera nästkommande månad.

MY-1914

 

Varit upp och ner sen jag kom till Yangon för 5 dagar sen. Många intryck av landet jag läst så mycket om men inte fått uppleva i verkligheten. Det första som slår en är detaljerna. Betel-tuggande, röd-tandade och spottande män i långa longyis (vilket är ett klädesplagg i form av en “tygtub” som knuts runt höften likt en sari eller längre kjol). Kvinnor uppklädda till tänderna i siden och guldpläderade klänningar med thanaka kletat i ansiktet (en gulfärgad smet gjord på bark som ska skydda mot solen och finnar). Inramat av den brittiska kolonialismen som gör sig påmind genom gamla ståtliga byggnader och valv som sakta förfaller. Allting känns så säreget och spännande.

Yangon

För ett par dagar sedan besökte jag Ar Yone Oo i Yangon. En organisation som jobbar med fredsfrågor, medling och samlevnad. Hade ett kortare samtal med Cin Kin Lian om den rådande politiska situationen och förutsättningarna för civilsamhället. “The future for the CSOs is highly depending on how the political situation evolves…” Faktumet att Aung San Suu Kyi och hennes NLD nu kommer som majoritetsparti i parlamentet är inte garanti för en lösning på konflikterna i landet. Men kanske en puff i rätt riktning.

MY-1867

Kom i alla fall till Taunggyi igår morse, efter 14 timmar på en skakig buss genom bergen. Har idag hunnit träffa två representanter för organisationen på plats jag kommer vara i närmast kontakt med. Börjat organisera hur mina intervjuer kommer gå till väga och vilka som vill ställa upp. Fått kontakt med en frilansjournalist och två andra som “jobbar inom media”. Tyvärr har min kontaktperson varit tvungen att åka till Yangon i all hast (ja vi åkte om varandra) så huvudarbetet måste vänta till nästa vecka. Tålamod…

 

Jag hyr in mig på ett sjaskigt motell i stan där jag upprättat mitt lilla “kontor”. Det får duga så länge. (notera mina tjusiga lakan)

MY-1913

Internet däremot… Bland det sporadiska jag varit med om. Jag kan skicka mail, knappt uppdatera mina sociala medier men inte så mycket mer än det. Måste se över hur jag ska göra när jag måste ladda ner artiklar och material.

 

Hur som helst, det går att skriva hur mycket som helst. Allt är på rätt väg i alla fall.

Kram

Ett svar på ”Taunggyi”

  1. Äntligen får du pröva på det munkiga liv du alltid har drömt om. Pulverkaffe, billiga cigg, sjaskiga hotell och värdelöst internet – fullpott! Jag ser hur du traskar nerför gatorna och det enda du kan tänka på är att du vill byta kropp med Cin. Kärlek!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *