Härnösand

Just nu sitter vi i var sin säng på hotell Royal i Härnösand. Vi är här för förberedelsekursen som startar ikväll. Vi fick den briljanta idén att ta tåget från Skåne några dagar tidigare för att kunna uppleva Härnösand ordentligt. Detta betyder att vi igår kunde åka skidor i de fyra backar som finns i anslutning till staden. Vi har också haft tid att grotta ner oss i vår pågående projektplan.

Gårdagen började med hotellfrukost för att sedan fortsätta i en busstur mot skidbacken. Det visar sig att vi åker gratis buss i Härnösand på lördagar. Efter lite guidning av busschauffören och den lokala befolkningen pulsade vi genom snön, det närliggande villaområdet och ett litet skogsparti för att komma fram till backen. India kände sig lite nervös med tanke på att detta var första gången på skidor på tio år men swischade snart, utan besvär, ner för barnbacken. Efter att India har övat på att åka ankarlift för första gången (vilket gick galant) ger vi oss på ett andra försök. Vid avstigningen lyckas Matilda fastna med ena benet i liften och dras med. Detta resulterar i en spagat med skidor på och ett vridet knä. Det bidrog även till en skrattattack. Det skedde också en kvällen innan när Matilda halkade på gatan och gjorde ett magplask. De inköpta bananerna flög och India höll på att kissa på sig.

Efter en vandring ner till stan igen vilade vi oss lite för att sedan avsluta kvällen på Matbaren; den mest rekommenderade restaurangen i stan.

Hasta luego!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.