Simons Town

Hej,

Med veckan nergrävd i transkriberingar tar vi ny sats mot helgen. Sydafrikanerna har långhelg och firar ”Freedom day” på måndag med anledning av att deras första demokratiska val (post-apartheid) hölls den 27e april 1994. Vi ser fram emot att fira detta på bästa möjliga vis.


Den senaste tidens händelser i Sydafrika visar att landet fortfarande står inför stora utmaningar. Med ökade attacker mot migranter där minst sju personer bragts om livet, 5000 har blivit förpassade från sina hem och en plundringsvåg mot affärer ägda av invandrare har skapat en orolig stämning i landet. Detta är inget vi har känt av personligen, mer än att det har toppat nyhetssändningarna och tidningsrubrikerna, då det främst har varit centrerat till Durban och Johannesburg.
Sydafrika har en arbetslöshet på cirka 25 % och det finns en trend bland en del arbetslösa Sydafrikaner att beskylla detta på de ökade migrationsströmmarna till landet. Främlingsfientligheten är ett ökande problem och igår hölls en stor demonstration i Johannesburg som en motattack mot detta.
Vi vet att en tjej på MAH som också fått MFS-stipendium för tillfället är i Johannesburg och ska skriva om de kongolesiska flyktingarna i Sydafrika vilket gör det extra spännande att få läsa hennes uppsats när hon är klar!

För övrigt kan vi passa på att nämna att vi de senaste dagarna befunnit oss Simon’s Town, en pittoresk liten hamnstad med mysiga caféer och restauranger längst gatorna och marina yrkessoldater sjungande på morgonkvisten. Perfekt läge för transkriberingar alltså, men imorgon lämnar vi som sagt denna mysiga by för att flytta in i vår lägenhet i centrala Kapstaden.

Ha det så fint i vårsolen!

/ Josefina och Jonathan

 

 


20150420_16022220150420_15344520150420_153235 20150423_105126

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *