Johanna and Ellinor taking over Kenya!

Vilka är vi?

Johanna. 23årig malmöbo. Den rödhåriga tjejen som varit i Kenya 7 gånger och arbetat med kvinnor och ungdomar i utsatta områden. Har under åren byggt upp ett stort nätverk av vänner och bekanta nere i Kenya och ser det som sitt andra hem.

Ellinor. Även hon 23 år och uppväxt i Stockholm, Örebro och Linköping, men är nu bosatt i Lund. Är första gången i Kenya men har varit i Afrika innan. Vi läser sjuksköterskeprogrammet termin 5 och har då fått ett mfs stipendium för att skriva om kvinnor på landsbygden och deras erfarenhet av menstruationshygien.

Just nu sitter vi och har haft vår första dag i Nakuru. Vägen hit med Turkish airlines gick smidigt och vi blev väl omhändertagna under flygresan. Kan starkt rekommendera detta flygbolag. Mellanlanding i Isatabul sedan raka vägen till Nairobi. Väl framme i Nairobi hämtade Johannas vän tillika taxichaufför oss för en 3 timmars bilresa till Nakuru (fjärde största staden i Kenya). En galen bilresa senare (Människor här följer säkerligen sina egna trafikregler) var vi framme vid vår lägenhet. Superfin och fräsch lägenhet som ligger i ett “gated community” som vi hyr av en kvinna som precis förlorat sitt jobb och inte har råd att bo där just nu..win win!

Tanken var väl att vi skulle packa upp och sova när vi kom fram men så blev det inte. Höga på vår adrenalinkick av att vara här packade vi upp och hittade första bästa pikipiki(typ av moped som används som taxi och kostar ca. 5 kr) ner till city centret för frukost och inhandling av nödvändiga saker på gallerian. Resten av dagen har bestått av kära återseenden(för Johanna) och nyfunnuna vänner för Ellinor och umgänge med dessa. Imorgon har vi möte med vår kontaktperson Wendo här nere och ska lägga upp en plan för våra intervjuer med kvinnorna. Resten av veckan är planerna att ta det relativt lugnt, njuta av vädret, umgås med vänner och åka runt till lite olika platser.

Tutaonana baadaye!

kk 10805494_10154988103115727_681477454_n

Ett svar på ”Johanna and Ellinor taking over Kenya!”

  1. Men alltså, tänkte inte att det var så kort tid tills ni åkte. Fan att vi inte hann snacka innan! Vi måste skypa snart, vill veta hur ni har det!!!!

    Saknar dig baby

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *