Mer än halva tiden har gått!

Så rullar tiden på och ännu en vecka har gått! Nu är det bara tre veckor kvar här nere. Varit en vecka med mest skrivandet i fokus. Det går framåt, sen går det bakåt sen går det ett steg framåt igen…precis som det gör med uppsatsskrivande! Vi hade möte med den ansvariga sjuksköterskan på Nsambya sjukhuset, hon insisterade på att träffa oss igen. Vi däremot hade gärna sluppit träffa henne, tyvärr inte den trevligaste människa vi stött på i Uganda. Så vi åkte in till Kampala för mötet och var mer än glada att det var det sista. Man märker verkligen av hierarkin inom vården här. Hon är chefen över sjuksköterskorna och hennes åsikter är dem som är dem rätta, vilket hon förmedlade när hon tyckte vi skulle ändra resultatet vi fått ut av intervjuerna till vad hon själv tyckte det skulle vara. Vilket vi naturligtvis inte kommer göra, något hon hade svårt att förstå. 20140430_182500Leker med barnen vi bor med

Ugandierna är annars verkligen trevliga och tillmötesgående människor. Frågar vi om hjälp tvekar de aldrig och ser vi vilsna ut visar dem oss vägen. Igår ville vi se lite mer av by vi bor i, Nkumba, så vi började gå och skulle se om vi kunde hitta en ny väg hem ifrån butiken. Så fort vi såg lite vilsna ut kom en man fram och frågade om vi ville ha hjälp och gick med oss en annan väg hem. Han skulle inte ens gå åt samma håll och de var inte första gången som någon hjälpt oss på samma sätt. I taxi-minibussarna sitter Ugandierna gärna och samtalar, nyfikna på vart vi kommer ifrån och gör i landet. Dem blir glada när vi berättar att vi bor hos en familj som serverar oss riktigt Ugandisk mat varje dag. Säger du: Matoké så lyser dem upp, dem älskar verkligen sina matbananer! 😀

20140501_135807

Edwyina, Josefine och Grace

20140501_135818

Gababeach

 Den första maj firade vi med Grace och Edwyna, två kvinnor som hjälpt oss att få tillstånd att intervjua sjuksköterskor på Nsambya sjukhuset. Dem plockade upp oss lite utanför Kampala så åkte vi til Gababeach och åt grillad fisk. Roligt att se något mer av Kampala och även få umgås med dem. Grace och Edwyna har bjudit med oss att åka med till Jinja som är en stad vid Nilen som vi ska göra sista veckan vi är här.

20140501_150112

Grillad fisk vi åt på Gababeach

Denna veckan är de födelsedagsfirande för både Louise och sonen Daniel i huset så blir kanske en mer händelserik läsning nästa gång 🙂
Ha de gött! //Louise & Josefine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *