Safari!!!

Hej på er!

Här kommer lite uppdatering om vad vi har hunnit med att göra. Vi är alla redan trötta på maten. Maten smakar bra men den består till mestadel av ris. Vi har redan börjat fantisera om maten hemma. Hur kommer detta gå om det är så redan efter en och en halv vecka haha?

Vi har varit på en reggae festival på stranden. Dock så hann vi aldrig höra när det började sjunga för den ghanianska tiden stämmer inte överrens med den riktiga tiden. De skulle börja spela kl 20 men när kl var 22.30 så var vi tvygna att gå för vi skulle resa till norra Ghana tidigt dagen efter.

I torsdags så åkte vi till norra delen av Ghana, Tamale. Därifrån tog vi en taxi för att komma till nationalparken Mole. Vi bodde på Mole motel som var det enda stället att bo på där. Det var helt otroligt att komma till nationalparken. Motelet hade pool som hade utsikt över stora delar av savannen. Där kunde vi sitta och titta på elefanter som badade, antiloper som hoppade runt och olika apor som svingade sig i träden. Uppe vid vårt boende så sprang det massor med ödlor, pumbadjur med sina små bebisar och babianer. Babianerna var väldigt tuffa och ville gärna få tag på våra väskor för att se om vi hade någon mat i dem. Men vi lyckades hålla dem borta från oss. Dock så hade de lyckats ta sig in i ett rum där två tjejer låg och vilade och började rota igenom deras saker. Tjejerna vakande såklart och blev livrädda och försökte skrämma iväg dem men aporna lyssnade inte utan gick när de inte hittade någon mat. Så läskigt!!

På morgonen efter vi hade anlänt så vaknade vi tidigt och gick ut på en morgonsafari med en beväpnad guide. Han berättade för oss att han aldrig hade behövt använda geväret så det kändes skönt att höra. Vi såg gigantiska myrstackar, massor med växter, träd och fåglar. En del antiloper och pumbas men det bästa av allt var elefanterna. När vi kom till ett vattenhål så var där sju elefanter som badade och svalkade sig. Vi var bara 15 meter ifrån dem! Efter att vi hade njutit en del och tagit massor med foto så fick vi allmän information om elefanterna. Under tiden när vi står och lyssnar på guiden så går elefanterna upp ut vattnet och vi går tillsammans med dem ut på savannen där de började äta och kasta sand på sig för att skydda sig mot solen. Detta var så otroligt att få följa med dem och vi stod och tittade på dem i över en timme!

Vi hade hoppats på att se leoparder och lejon eftersom det stod på nationalparkens hemsida att det skulle finnas men vi fick veta att de senast hade sett ett kattdjur för ca sju år sedan så det var synd. På eftermiddagen så åkte vi kanot på White Volta i hopp om att se krokodiler men de ville inte visa sig för oss. Men det var så fin natur och så fina fåglar så det var en upplevelse. Därefter stannade vi till vid en eco-by där vi fick se hur de gjorde Shea Butter, träffa medicin mannen och gå runt och se hur de levde. Barnen blev överlyckliga och ville hålla alla i handen.

Nästa morgon åkte ut på morgonsafari igen men denna gång var det med bil. Vi såg elefanter igen och nu ville krokodilerna visa sig för oss!

Vi är tillbaka i Accra igen och arbetar hårt med vår uppsats. Imorgon ska vi träffa vår första intervjuperson från den organisationen som vi ska skriva om. Sen på torsdag ska vi till Universitetet och träffa vår kontaktperson. På torsdag kväll ska vår granne och hans band ha konsert för oss vilket vi ser framemot väldigt mycket. Vi tänkte bjuda dem på mat och ska försöka fixa lite svenskat tilltugg =)

Med andra ord så går allt jättebra och vi har det kanon. Krockarna blir väldigt stora ibland vilket gör att man uppskattar det man har hemma väldigt mycket! Men vi får uppleva något alldeles speciellt vilket kommer vara ett minne för livet!

Uppdaterar snart igen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *