Från Pemba till Zanzibar

Hej allihopa!

får väl starta med att be om ursäkt över att vi har varit sega med att uppdatera er. Så skriver ett extra långt blogg inlägg nu!

Ja, vad har vi haft för oss? Vi har haft några intensiva veckor på Pembla Island, Ungujas systerö och nu befinner vi oss på Unguja. Under tiden som vi befann oss på Pemba utförde vi observationsstudier, intervjuer och badade. Pemba är väldigt fint, kulligt och grönt jämfört med Unguja. Inte heller har det hunnit bli allt för “turistigt” på ön jämfört med storasyster. Life is good så att säg.

Så varför lämnade vi den fina “lilla” ön? Jo, efter att ha utfört alla intervjuer och observationer tog vi kontakt med Chumbe Island ( Zanzibars enda “riktiga” ekoresort) i hopp om att få se hur de arbetar med dialog. Tyvärr har vi inte fått något svar ännu men hoppas på att få det snart. Eftersom vi vet om att de troligen snart stänger för säsongen. Under tiden som vi väntat har vi utforskat ön. Varit på utflykt på norra delen av ön och sen tillbaka till Stonetown. Den norra delen finns det inte så mycket att säga om, det är fint men föll oss inte riktigt i smak så vi bestämde oss att vi skulle få bättre pluggro i “huvudstaden”.

Stonetowns smala gator och småbutiker är väldigt intressanta att utforska men man tappar lokalsinnet snabbt så man kan lätt virra runt en extra timme. Folket här är väldigt trevliga och hälsar glatt på en. Däremot finns det en sak som vi båda har börjat känna av nu efter att ha varit här i nästan en månad. Det börjar bli jobbigt att pruta priser. Zanzibar har ett “mzungo-price” och ett för den lokala befolkningen. Att behöva betala lite överpris gör inget men när det börjar bli upp mot en 10ggr högre börjar irritationen krypa fram. Men som tur är har vi börjat lära oss hur vi ska göra för att inte bli helt “blåsta” på pengar. Känns så knäppt att man har börjat tänka i de banorna men vi har en månad kvar här i landet och penarna måste ju räcka!

Vi har även hittat en plats som vi kan sitta och skriva på våran C-uppsats. Ett litet bokcafé med gratis WiFi! Hurra! Böckerna som de säljer där är super intressanta, lär bli att man köper med sig några stycken hem!

Ok…jag kommer faktiskt inte på något mer att skriva för tillfället. Så, god natt gott folk, ses om exakt en månad!

 

ervjuat personal på Resortet och

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *