Krockodiler, lejon och hemlängtan

Eftersom jag finner det OMÖJLIGT att koncentrera mig just nu tänker jag att det kan vara lägligt att skriva ett blogginlägg. I söndags åkte jag med min Uncle och hans familj till ett zoo. Fast det var inte riktigt ett zoo, snarare en mini-nationalpark; det var så galet stort! Jag har sett zebror, leoparder och lejon, hållit i en krokodil (inte fullvuxen förstås) och ridit på en kamel. Krokodilen var sååå läskig även fast den nog inte var större en en meter med svans. Men jag tänkte att “nu kommer jag få armen avbiten sista veckan, bra gjort Denise!”. Jag har inte blivit uppäten, det gick jättebra och var häftigt. Hade lite dåligt samvete över att störa krokodilen, den verkade lite tjurig över det. Allt som allt var det en jättespännande, rolig och lärorik dag, men jag önskar att lejonburen varit större och grönare.

Gissar att mina koncentrationssvårigheter framför allt beror på sömnbrist. Fläkten i mitt sovrum har gått sönder vilket innebär att jag är upptagen med att torka svett från pannan varje natt istället för att sova. I vanliga fall är jag en riktig sömntuta men mina sömnvanor har definitivt förändrats under den här resan – till det sämre. Ska bli skönt att komma hem och få sova 8 timmar i streck igen. Ja, jag har faktiskt hemlängtan. Jag har fått ha sommar istället för vinter och jag har lärt mig mer än vad som går att beskriva och jag hoppas på att kunna åka tillbaka hit igen om inte allt för lång tid. Just nu är jag dock trött. Jag är trött på att vara “vit”, trött på att vara hälften så effektiv som jag brukar kunna vara hemma när jag pluggar och skriver, trött på att inte umgås med alla er i Sverige som jag saknar så mycket.

Vad jag INTE är trött på är emellertid maten, mina släktingar och att bada och ligga på stranden. Har visserligen inte blivit mycket beach-time för min del, men om vädret tillåter tänkte jag, Melody och Johanna som båda äntligen kommit hit för att också göra mfs, ta en dag ledigt och åka till en ö precis utanför Dar. Hoppas vädret blir jättesoligt och varmt och superbra!

 

Hörde för övrigt att våren börjar titta fram mer och där hemma. Jag ser fram emot att möta den 🙂

Ett svar på ”Krockodiler, lejon och hemlängtan”

  1. Hej! Jag är jätte sugen på att skriva min c-uppsats i ett utvecklingsland. Och har några frågor. Hur fick du din projektplan godkänd? Jag har mejlat, lärare, kursansvarig osv osv men finns ingen som kan tänka sig att göra det. Hur gick du till väga? / Johanna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *