Ett besök i huvudstaden

Hej hej,

Förra helgen spenderade vi i Bogota efter att vi hittat superbilliga biljetter dit. Och vi kände att vi behövde en paus från både plugg och värme. Vi har två vänner som bor där som hostade oss och visade oss runt. Helgens bästa var det sköna vädret. Väldigt nice med svenskt vår-väder och att kunna ta på sig ett par extra tröjor efter 5 veckor i varma och fuktiga Cali. Vi åt god mat, drack mycket varm choklad, promenerade mycket, dansade lite och njöt av fina utsikter.

Med våra vänner som visar oss runt deras hemstad, Bogota.

Denna veckan har vi fokuserat på att skriva, skriva, skriva. Och diskutera det vi skriver. Vi har letat oss till ett nytt ställe efter att ha tröttnat på “vårt” café en aning. Numera häckar vi på ett hostel med pool, det är nyöppnat och därför är där väldigt tomt, lugnt och skönt.

Dricker lemonada de coco som är vår bådas nyfunna kärlek. Och skriver uppsats… såklart.

Un abrazo!
Malin och Rolanda

2 svar på ”Ett besök i huvudstaden”

  1. Hej! Väldig modig av er att åka till Columbia. Vad kan ni säga om flyktingar från Venezuela? Kan man se flyktingar på gatorna i de städer ni har varit?

    1. Hej Khalil. Vi har helt missat hur man ser kommenterar och därför inte svarat dig. Förlåt för det. Colombia är ett fantastiskt land att resa i, otroliga människor, mat och kultur. Även om man bör ha koll på historia, sociala problem och nuvarande konflikter såklart. Angående flyktingar från Venezuela så finns det många, ja. Och de säljer ofta småsaker på gatorna, tuggummin och annat. Finns områden med tält där de bor här i Cali. Jag vet att i t ex Bogota är det mer organiserat än så. Men det är en väldigt utsatt situation för väldigt många människor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *