Första intryck från Mauritius

Anlände för fyra dagar sedan till Mauritius. Det absolut första som slår en är värmen och hur vänliga människorna är. Alla är så hjälpsamma, öppna och nyfikna.

Jag hade på förhand hyrt ett rum i Pointe aux Sables, en mindre stad precis utanför huvudstaden Port Louis (förort kan man kanske kalla det?). Min plan var att ägna de första dagarna åt att acklimatisera mig, men jag passade ändå på att träffa mina kontaktpersoner på plats redan på fredagen. Det blev två mycket trevliga och givande möten! Dessutom har jag fått lov att låna ett rum på Transparency International:s kontor i Port Louis, med tillgång till wi-fi och en telefon. Kontoret är inte bara en plats där jag kan arbeta, jag har också några trevliga “kollegor” här, vilket är mycket välkommet.

För att ladda upp inför arbetsveckan tillbringade jag en fantastisk helg med bad och skugga (nej, här ligger man inte i solen :D) i Flic en Flac, en av de vackra stränderna på ön. Det gav mig också möjlighet att få lära mig hur kollektivtrafiken fungerar. Ön är ganska liten så man kan lätt ta sig överallt med buss. Passade också på att smaka på lokala specialiteter såklart. Maten i sig förtjänar ett helt eget inlägg!

Så idag, måndag, den 1 april, startar jag äntligen mitt projekt på allvar! Självklart fick jag direkt hjälp av mina kollegor med att få information om hur jag kan komma i kontakt med den lokala myndigheten för att få komma dit och genomföra mina intervjuer. Så nu sätter jag igång 🙂

Bilderna visar mitt nya kontor men jag lägger också upp några bilder om hur min helg var. Jag lovar, det är ännu vackrare i verkligheten!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.