Inhaca, Santa Maria, Tofo

Det är där vi har varit de senaste veckorna!

Nu när våran tid börjar lida mot sitt slut här i Mozambique så har vi passat på att resa lite utanför Maputo. Inhaca blev första stoppet och är en ö som ligger utanför Maputo. Vi tog färjan dit och spenderade några nätter där. Vi besökte bl.a. Portuguese Island där vi skymtade några delfiner, blev körda av Mr Piri-piri till Inhacas fyr och gick alla 116 trappsteg och besökte coconut village. På väg tillbaka lyckades vi även köra fast, med halva bilden i diket och andra halvan i leran. Det var bara att ta av skorna, hoppa ner i leran och börja skjuta på.
– Det var den klänningen det..

Därifrån tog vi en liten båt till Santa Maria där vi träffade på en massa sydafrikaner som var där för att delta i en fisketävling kommande vecka. Det blev barbecue och en och annan 2M och många goda skratt.

Vi har även varit en runda i Tofo som är mest känt för dykning och surfande. Ingen av oss två dyker eller surfar men för er allas vetskap, så är här faktiskt en lååång vit sandstrand också vattnet tempade 26 behagliga grader. Vi gav oss ut på en deep ocean safari där målet var att få snorkla med valhajar (världens största fisk). Safarituren bjöd på säsongens största rocka som mätte 6 meter från vinge till vinge! Då vi båda trodde att rockor var max 2 meter stora blev vi ganska överraskade och
Uppsatsen börjar bli så smått färdig men jisses, tror aldrig man har försökt att hitta så många olika synonymer för ett och samma ord. Meningar och stycken vrider och vänder man på 100 gånger innan det känns helt rätt.

Inhaca:

Santa Maria:

Tofo:

Nästa inlägg: Kruger!

Ett svar på ”Inhaca, Santa Maria, Tofo”

  1. Känner igen det där! börjar bli blind på min uppsats! kämpa på o ha det fint sista tiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.