Observation, observation, observation…

Den senaste veckan har vi observerat gatorna i Santiago. Det har varit jätteroligt! Vi har träffat flera gatukonstnärer som jobbat för att sprida sina politiska budskap i det offentliga rummet. Vår observation har vi dokumenterat i form av fotografier som sedan kommer att fungera som visuella fältanteckningar i vårt examensarbete. Dessa fältanteckningar är en del av vår metod och kommer tillsammans med de semistrukturerade- samt informella intervjuerna att vara vår utgångspunkt i vidare analys… Nog om plugg nu.

Vi har som sagt observerat vilket även innebär att vi har promenerat runt i nästan hela Santiago! Vi har gått flera timmar om dagen, ofta med någon som bor här och som har ett intresse för gatukonst så vi har fått sett riktigt intressant verk. Detta betyder såklart att vi har fått en bättre uppfattning om staden och hur allt hänger ihop. Det börjar nästan kännas som att vi bor här nu: vi har favoritrestauranger, fik och kompisar. Vi hinner inte med så mycket mer än plugga och umgås med folk vi träffat här, vilket är fint för då längtar vi heller inte hem… Snarare tvärt om – tiden går för fort! På måndag har vi varit borta i en månad redan!!! Det känns jättekonstigt att halva tiden snart är över… Dessutom har vi en hel del kvar att skriva, men det ska nog gå bra.

Annars är allt på topp här i Chile! 🙂
ADIOS BLOGGEN!

Det här inlägget postades i Uncategorized av ac9605. Bokmärk permalänken.

Om ac9605

Hola bloggen! Vi heter Maria och Magdalena och är båda 27 år. Vi kommer från Gävle respektive Vänersborg och flyttade till Malmö för ca 4,5 år sedan för att börja plugga till lärare på Malmö högskola. Vi läser till gymnasielärare och har båda bild som förstaämne. Maria läser även till engelskalärare och Magdalena läser till historialärare. Vi är nu inne på den sista terminen på vår utbildning och har snart bara examensarbetet kvar. Tack vare MFS-stipendiet som vi fick ska åka till Chile och genomföra vår studie i Santiago, där vi kommer att undersöka om/hur gatukonstnärer använder väggarna i det offentliga rummet för att sprida politiska budskap, samt undersöka om/hur bildlärare kan använda just street art då de vill diskutera bilders kommunikativa sidor. Vi båda älskar att resa och ser fram emot att åka till Chile jättemycket (speciellt nu när Malmö är kallt och mörkt) och eftersom just Santiago är graffitins huvudstad är vi övertygade om att det kommer att bli en lyckad resa.

2 reaktion på “Observation, observation, observation…

  1. Det är spännande hur fort man känner sig hemma på en plats! Verkar så härligt att ert observationsarbete går ut på at strosa runt, titta och analysera graffiti : ) Avundsjuk! Ska bli roligt att läsa arbetet sen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *