Hallå Mumbai!

Hej!

Så min resa började med att jag missa flyget! Hade gjort ett nytt pass som inte matcha med mitt visa, så fick snällt åka hem. Sånt antiklimax. Men nu har jag snart varit i Mumbai i 2 veckor! Innan jag kom hit, trodde jag att Mumbai skulle var en energikrävande och intensiv stad, och det är precis vad den är : ) Men! Staden är också charmig av samma anledningar. Det myllrar av tutande bilar som åker mellan stora massiva träd, de indiska restaurangerna som är inklämda lite varstans har helt fantastisk mat. Dosa, är min favorit!

Jag bor på ett hostel i ett dorm och träffar väldigt mycket intressanta människor som hjälper mig med mycket och har alltid nån att ventilera eller diskutera uppsatsen med. Rymmer också gärna iväg till taket och gör yoga när jag har tid över.

Gällande uppsatsen har det varit problematiskt. Det började bra med att organisationen pratade om alla olika saker jag skulle medverka i. Men hittills har de bara velat att jag sitter på deras kontor och fortfarande har de inte haft några bildlektioner, som är fokus för min uppsats. Jag har därför börjat leta mig till en annan organisation för att få mer material och spenderade hela gårdagen på en organisation som befinner sig på en skola som jobbar med Room 13, som jag skrev om i mitt SAG arbete. Det var den mest produktiva dagen för min fältstudie och jag lärde mig otroligt mycket och fick många svar. Däremot skrev de att jag måste ha tillstånd för att få komma tillbaka, så nu väntar jag på att de ska godkänna     mina kommande intervjuer och observationer.

Min nuvarande tanke är att kombinera organisationerna och skriva om hur de arbetar med konst för att hjälpa barn hantera emotionella behov, då jag märker att konstlektionerna inom både inom Aseema organisation och Fulora foundation framförallt har som syfte att bearbeta barnens traumatiska bakgrund.

Ok, fortsättning följer…

//Michaela

  

 

4 svar på ”Hallå Mumbai!”

  1. Vilken otur med passet! Men skönt att du är på plats nu. Vilket intressant ämne, hur ska du utföra din studie? 🙂
    Hälsningar,
    Josefine och Tina

    1. Hej!

      Planen var att göra intervju med bildlärare och volontärer samt deltagande observation på organisationen. Dock är terminen slut för alla eleverna vilket innebär att studien framför allt kommer bygga på intervjuer. Intervjuerna kommer dock förmodligen att förankras till deras utställning där de visade hur de arbetat med barnen, och barnens konst, under året som varit. Så önska mig lycka till : )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.