Vecka 3 i Kapstaden

Hej!

Fredag igen och ännu en arbetsvecka leder mot sitt slut. Den här veckan har dock gått extra fort då det var Public Holiday i tisdags och vi valde att ta seden dit vi kom och tog också ledigt under större delen av dagen. Vi har hittat ett hotell i närheten där vi får hänga vid poolen och njuta och “höstsolen”, det passade vi på att göra i tisdags. I onsdags hade vi vår första gruppintervju med pendlare. Intervjun gick bra och vi fick en massa matnyttig intervju, vi slogs dock av att formen på intervjun inte alltid blir som man tänkt sig.. Den struktur vi hade planerat inför höll inte utan vi var tvungna att vara väldigt flexibla under intervjun då intervjuobjekten kom och gick lite som de ville, vi fick återupprepa informationen flera gånger och ställa om frågorna. Det var intressant att lyssna på inspelningen efteråt men vi känner ändå att resultatet blev bra. Vi började intervjun med att låta personerna rita sin väg genom staden, de fick använda olika färgpennor för olika resmål och vi fick väldigt fina kartor!

I torsdags hade vi intervju nummer två, fast med samma grupp. Denna gång gick det bättre, vi kunde samla gruppen och fick en massa nyttiga svar som vi kommer kunna ta med i vår forskning. Vi var också bättre på att följa upp frågorna och be om tydligare förklaring i de stunder svaren var något oklara. Intressant!

Utöver att studera så försöker vi att upptäcka staden och den gör sig verkligen bäst uppifrån. Vi kör en söndagshajk varje helg och i söndags besteg vi Lions heads vilken är en brant med relativt kort klättring på lite mer än en timma enkel väg. Och vilken utsikt sen!

Nästa vecka hoppas vi på två intervjuer till, en med en ny grupp människor och en intervju med en tjänsteman/doktorand som jobbar inom transportplanering. Spännande!

Vi hörs nästa vecka /Elin & Jakob

Uppe på Lions head
Vattenpaus påväg upp
Utsikten!!
Och så solnedgången påväg ner..
Vår nyfunna pool, häng under helgdagen
Förberedelser inför första intervjuerna
Påväg till vårt kontor på University of Cape Town
Däruppe ligger det!

 

2 svar på ”Vecka 3 i Kapstaden”

  1. Kul att läsa om ert arbete! Vi är inne på vår femte och sista vecka i Grahamstown och beger oss mot Kapstaden på söndag 🙂 Vi kör en liten roadtrip och stannar två dagar i Port Elizabeth innan vi kör Garden Route, med två nätters stopp på olika platser längs vägen, mot Kapstaden. Vi ses kanske där! (För det är ju en så liten stad :P)

    1. Hej! Vilken spännande roadtrip! Klart vi ska ses när ni är i Kapstaden, hör av er så möts vi upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *