I Stone town!

Hej hej halloj, idag är det Li som skriver.

Ber om ursäkt för dålig uppdatering härifrån. Skyller på en blandning av dåligt internet och mycket annat som snurrat i huvudet. Idag går vi iallafall in i vecka tre här på Zanzibar. Just nu befinner vi oss i Stone Town! Mycket mysig och fin stad. Vi bor på ett hotell som ligger mitt i myllret i gamla stan. Eftersom att skrivningen har gått i lite blandad fart så beslutade vi oss för att förlänga vår vistelse här i några dagar. På torsdag planerar vi att vara färdiga och då åker vi norr ut för att bara sola, bada och ha det göttigt sista tiden innan hemresa. SÅ knäppt att vi åker hem om två veckor!! Tiden har gått supersnabbt och superlångsamt samtidigt. Och jag känner mig både redo och inte redo att åka hem. Alltså himla ambivalenta känslor. Ska iallafall bli skönt att äta ordentlig veggis-mat hemma. Och kramas med alla människor som jag saknar såklart.

Tänkte att jag skulle försöka sammanfatta lite kort vad vi haft för oss på senaste, så here we go..

Som Hanna skrev förut så bode vi en vecka på ett lyxigt resort. Det var fint och harmoniskt och vi fick bra skrivro. Upptäckte dock efter typ tre nätter att vi hade kompisar i sängarna, alltså bedbugs. Jag bölade och kliade mig sönder och samman. Vi fick byta rum fyra (4!!!!!!) gånger pga var bedbugs överallt. Annars så skrev vi gärnet och fick ihop ett resultat. Efter en vecka så lämnade vi (förhoppningsvis!!!!!!!! peppar peppar…) bedbugsen bakom oss och begav oss hit, till Stone town. Vi har för det mesta suttit på takterassen på vårt hotell och kämpat med skrivandet. Och när vi inte gjort det så har vi strosat runt i stadens slingriga små gränder, shoppat och blivit fenor på att pruta (ok, Hanna kanske snäppet bättre än jag då), vart på guidad rundvandring på en superstor kryddplantage, åkt båt ut till Prison island där vi klappade 150-åriga jätte sköldpaddor. Bland annat 🙂

Igår kväll skickade vi iväg uppsatsen till handledare och diverse andra hjälpsamma läsare, så vi unnar oss en day of medan vi väntar in kommentarerna. Vi tänkte ta en dala-dala och åka till Paje, ska vara en fin stand typ en timme bort.

Så är det med det!!! här får ni lite bilder. Ska försöka vara duktigare med uppdataterandet nu sista tiden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hanna gosar med en jättegammal sköldis
13324078_10154106866855149_1897165593_o
Supernöjda snorklare
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Glada turister på spice tour hehe. Han i mitten skapade våra fina assessorer av bananlöv.
13323888_10154106903565149_999265287_o
Såna här maffiga dörrar finns det lite överallt här
13324152_10154106903790149_1167531482_o
Och här satt vi och sörplade drinkar i solnedgång hehe

Ett svar på ”I Stone town!”

  1. Hej,
    Vi är två studenter som och ska skriva vår C-uppsats Tanzania. Vi undrar om ni sökte något speciellt tillstånd i landet?
    Svara gärna via mail.
    Tack på förhand,
    Ellinor och Klara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *