Google drive är din bästa vän

Tiden går fort och plötsligt har vi passerar halva tiden av vistelser. Vi har hunnit skriva ca en fjärdedel av uppsatsen, intervjuat fem studenter och hittat ett företag som transkriberat dessa. När vi skickat ett första utkast till vår handledare hemma i Malmö passade vi på att ta lite semester. Helgen spenderades vid Karibiens pärla; Cartagena de Indias. Vi bodde på ett hostell med en svalkande pool, pratade om allt annat är uppsatsen, trängdes med turister på vita stränder och brände oss röda trots solskyddsfaktor 50, men glada och utvilade är vi tillbaka i storstaden! Efter vårt visuella möte med vår handledare känner vi oss nöjda och lättade. Vi är på rätt spår och forsätter att skriva. Bortsett från uppsatsskrivandet har vi har hunnit flytta till ett livligare och trevligare område, skrivit upp oss på en språkskola och köpt en ny datorsladd…

Härmed vill jag uppmana alla som skriver en uppsats att använda Google drive. Dagen då dator plötsligt dör av en ofrånkomlig anledning kommer du att skratta dig lycklig att du haft huvudet på skaft och använt internet! Detta skriver jag från egen erfarenhet. En helt vanlig morgon vaknar vi upp, dricker pulverkaffe och yoghurt. När arbetsdagen ska börja ta form och datorn sättas igång, går detta inte. Efter en lättare panik attack och Matildas lugna stödjande röst samlar jag mig, får mitt sunda förnuft tillbaka och tillsammans planerar vi om dagen. Vi går hand i hand och besöker en Apple butik i köpcentret några kvarter bort. Det visar sig att en ny batterisladd ska införskaffas och helst ska även hela batteriet inuti datorn byttas ut., vilket beräknas ta två veckor. Gracias, pero no Gracias. Datorn funkar med sladden i, förhoppningsvis några veckor till.

Sedan senaste blogginlägget har vi fått lite frågor från andra som också är sugna på att skriva C-uppsatsen utomlands. Detta ska ni absolut göra. Fortsätt att skicka frågor så svarar vi så fort vi kan! Att skriva uppsatsen utomlands borde varenda kotte göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.