Mambo!

Vi befinner oss nu på ett ställe som heter TICC, i Tanga, Tanzania. Här har vi vart i en vecka. Det är supervarmt och efter vi skrivit klart det här ska vi bada!!

TICC är ett väletablerat center, hit kommer studenter och frivilliga från olika delar av världen. Mest är det norska sjuksköterskestudenter, då det är grundat av norska sjuksköterskeförbudet. TICC har, med hjälp av sponsorer, olika program som syftar till att hjälpa närområdet. Programmen har olika fokus, som tex äldrevård, familje-stöd, sjukvård för gravida kvinnor och barn under fem år, familjehem för HIV positiva barn och utvecklingshämmade barn, hälsokontroll för skolbarn och mycket mera!

Idag var vi med ut till en by, till en klinik för barn under fem och gravida kvinnor. Det var väldigt spännande. Barnen vägdes och fick vaccin, gravida mammor kom på kontroll och andra kvinnor kom för preventivmedel. En motsvarighet till barnmorskemottagning och barnavårdscentral i Sverige alltså. Imorgon kommer vi följa med ut till samma ställe igen och då kommer vi att intervjua en sjuksköterska som jobbar där.

Parallellt med att vi skriver uppsatsen kommer vi följa med ut på olika program. Hittills har vi också fått åtta timmar swahili språkintroduktion, försökt acklimatisera oss lite, vänja oss vid värmen och lärt känna kulturen lite grann.

Så här fint har vi det här:

IMG_4034IMG_3999IMG_4036

Ett svar på ”Mambo!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.