University of Limpopo

Hallå ja,

Tiden tickar på och vi är snart halvvägs in i vår vistelse. Veckan som har gått spenderades till stor del på University of Limpopo och vi bodde inne på det i våra ögon gigantiska campusområdet. Universitet med runt 27,000 studenter ligger i den minst utvecklade regionen av Sydafrika och var tidigare endast till för Sydafrikas svarta befolkning vilket fortfarande lever kvar i praktiken. Universitetet har även en stor del studenter från Zimbabwe vilket vi fick förklarat är på grund av Mugabe och hans jämlikars skolpolitik där endast de studenter med absoluta toppbetyg kommer in på universiteten i Zimbabwe.

Vår vistelse på campuset var milt uttryckt intensiv med både avskedsbraii för Jonathans syster och hennes vänner, campusrundvisning, uppraggning av intervjupersoner, intervjuer etcetera. Vi stormtrivdes varje sekund och hade gärna stannat på universitetet terminen ut men ”the show must go on”!

Med en fullbordad empiriinsamling och många nya vänner begav vi oss till Krugerparken och smackade dit ”the big five” med guldkant av bara farten.

/Jonathan & Josefina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *