Första dagen på Ceu Paz

CEu
Ceu Paz i Brasilandia
20150408_093353
Ingången
20150408_110428
Bibliotek
20150408_100405
Toaletter

Hej Bloggen!
Idag gjorde vi vårt första besök på skolan Ceu Paz i favelan Brasilandia. Vi fick en rundvisning i skolan lokaler och åt middag med föreståndaren från skolan samt Izabel som arbeterar som kordinator, tillika vår kontaktperson. Vi åt en traditionell Brasiliansk maträtt som heter feijoada. Böner, ris blandat i en brunsås med kött och korv. Riktigt gott och mättande.
Vi fick berättat för oss om stadsdelen och hur familjerna har laglig rätt skolgång. Trots stor arbetslöshet och avsaknaden av el och rinnande vatten. Barnen såg tillsynes väldigt glada ut och hälsade glatt på oss när vi gjorde vår entré. Lärarna berättade om långa arbetsdagar och politiker som sitter i luftslott och saknar verklighetsförankring och förståelse för den tuffa arbetsbelastning som lärarna utsätts för. Skolan verkade också som en mötesplats för invånarna i området. Det finns en idrottshall, pool, bibliotek och allmänna lokaler kunde utnyttjas men sällan gjordes, pga av dåligt medvetande om detta. Vid nästa tillfälle ska vi få möjligheten att följa med en klass under dagen. För att se hur rutinerna ser ut på skolan.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *