Cape Town – Jo’burg – Polokwane.

Hej,20150403_061642

Vi har rört oss norrut över påskveckan med start i Johannesburg där vi plockade upp vårt temporära hem; kort och gott en campervan med tält på taket och alla förnödenheter invändigt som kök, vattentank, kyl och liknande som krävs för att kunna bo ute i bushen. Väl ute i på vägarna gjorde vi ett kort stopp för att plocka upp vår Sydafrikanska vän Christian, och sedan ett stopp till för att hämta upp ytterligare två; Jonathans syster och hennes kompis som är utbytesstudenter på University of Limpopo. Tillsammans har vi njutit av vår egentagna påskledighet med vilddjursspanande och stjärnklara nätter ute i den underbara Sydafrikanska naturen. So far har vi kunnat bocka av två av the big five (elefant och buffel) men vi har stora förhoppningar på att fullborda alla fem när vi närmar oss Krugerparken.

 

Idag åkte vi tillbaka till University of Limpopo där vi ska spendera ett par dagar för seriositeter i form av intervjuer för vår uppsats. Därefter är planen att rulla vidare mot mer camping innan vi når Kapstaden igen. Det har varit skönt att ta en liten paus i från uppsatsskrivandet och fått se Sydafrika utanför Västra kapprovinsen. Det är märkbart att de norra delarna inte alls har haft samma acceleration i utvecklingen som Kapprovinsen vilket varit både sorgligt men nyttigt att se. Vi vill ta del av hela kakan och det är ett sant nöje att själv få skapa sig en uppfattning över hur alla delar av landet är.

 

Ciao,

Jonathan och Josefina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *