Första veckan i Kapstaden

Hej bloggen,

Snart har vår första vecka passerat och vi känner spontant att vår vistelse knappt hade kunnat börja bättre. Efter arton timmar med turkish delights knockades vi direkt under taxiresan från flygplatsen av Kapstadens skönhet. Vår lätt hänförda taxichaufför var i storform och gav oss en intensivkurs om det rådande läget i Sydafrika och som grädde på moset arrangerade han poliseskort den sista kilometern till boendet (på grund av en något sviktande lokalkännedom). Guld! Veckan har annars spenderats med att dra igång projektet men det har även funnits tid för strandutflykter till bland annat Clifton beach såväl som klassiskt turistande till diverse sevärdheter.  

 

Vi hade på förhand hört att stand-up comedy blivit ett kraftfullt verktyg för Sydafrika att förena nationen med sina elva officiella språk och stora spänningar mellan olika folkgrupper. Således är det också ett bra sätt att förstå sig på landet och efter en nittio minuters undervisning av den sydafrikanska komikern Trevor Noah kan vi bara instämma. Om ni har tid över så kolla gärna igenom lite klipp med honom på Youtube. Förutom stand-up comedy förenas Sydafrika genom sitt älskade ”braii” vilket inte är så farligt som det låter utan något så hederligt som grillning. Sydafrikanerna tar sitt braii på allvar och under helgen har vi fått känt doften av grillning från var och vartannat hus samt även själva blivit inbjudna på ett klassiskt braii där vi bor.

 

Over and out! /Jonathan och Josefina

   IMG_0746 IMG_0675 IMG_0648 IMG_0640

 

 

3 svar på ”Första veckan i Kapstaden”

 1. Kära Jonathan & Josefina,

  Stopping by just to say att det är så spännande att följa er under er vistelse i Sydafrika.

  Keep up the good work och lycka till med allt!!!!

  Varma kramar
  Mau 🙂

 2. Hej Josefina och Jonatan!

  Vad härligt att resan börjat bra. Jag instämmer att efter att ha hört Trevor Noah’s standup så känns standup comedy som ett riktigt bra sätt att förena de olika folkgrupperna!

  Vilka underbara bilder 🙂 Lycka till med arbetet!

  Hälsningar

  Joburg! Suzanne 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *