de där intervjuerna

tiden går så fort. tredje veckan.

hittills har jag gjort fyra intervjuer och besökt lika många sjukhus. väldigt spännande. arbetet går framåt. sjuksköterskorna jag intervjuar har alla varit fantastiska och hjälpsamma. pratat öppet och hjärtligt om sina erfarenheter, både professionella och privata sådana. Chile är enligt FN högst rankat när det kommer till förekomst av partnerrelaterat våld gentemot kvinnor. Alla jag pratar med om ämnet känner någon som har varit eller är utsatt.

I tisdags var det internationella dagen för elimination av mäns våld mot kvinnor. Jag gick i en demonstration här i Santiago. Det var oerhört många människor där. Många med bilder av sina döttrar, systrar och vänner som blivit mördade av någon man de haft en relation med. Hittills i år har 27 anmälda och klarlagda femicides begåtts i Chile. Längst fram i tåget gick ca 200 svartklädda kvinnor i två led med lappar på brösten med bilder på kvinnor som blivit mördade av sina partners. Helt tysta gick de ner för Santiagos största gata.

chile
chile

IMG_3960

ni una mujer menos
ni una muerta mas

el machismo mata

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *