Påsk!!

Hej igen!!

Vårt arbete går bra 🙂 Vi har träffat organisationen som vi skriver om och intervjuat två personer därifrån. Därefter så inhämtade vi information från vår kontaktperson som är professor i socialt arbete på University of Legon i Accra. I måndags så var vi i slumområdet, Old Fadama. Det är detta område som är vårt fokus för uppsatsen och organisationens förebyggande arbete mot området. För att förbereda oss så hade vi läst mycket om Old Fadama innan vi åkte dit men vi blir ändå påverkad av de vi såg, levnadsförhållandena, tempo, trångboddheten, trafiken mm. Men vi blev bra mottagna, blev visade runt och fick bra information till vårt arbete. De flesta människor vinkade och smilade mot oss. Vi tog inga foto eftersom vi fick höra att människor kunde ta illa upp. Vi är nöjda med att ha kommit såhär långt redan och nu gäller det bara för oss att börja skriva vad vi har fått veta!

Konserten som vi skrev om blev väldigt lyckad! Strömmen hade gått i hela området vid 18.00 dagen innan så vi hade det varmt utan fläkt. Det är inte ovanligt att detta händer. Den brukar komma tillbaka ganska snabbt men när konserten skulle börja på torsdag kväll så var strömmen fortfarande inte tillbaka. Vår granne och hans band som skulle spela fixade med generator för att kunna koppla in sina instrument och precis när det var dags att börja spela så kom strömmen tillbaka och vi kunde få ljus igen! Det var en riktig höjdarkväll. Vi var ca 20 st, både turister och ghananer och vi dansade i flera timmar till jättebra musik!

Vi åkte till Oxfordstreet, där de flesta restauranger och barer är. Vi var tvungna att äta något annat än take away-mat (ris och kyckling). Vi var på en indisk restaurang och åt jättegod mat! Maten var lite dyrare och kostade ca 150kr ink dryck men det är inte så dyrt jämfört med hemma. När vi köper mat här vi bor så kostar det ca 15kr för ris, kyckling och sallad.

Vi har varit på Bojo beach! Så himla fint. Det är en sanddyna ute i havet med små träparasoll och man får ta båt för att komma över.

Påsken här är väldigt stor och folk firade hela helgen. Vi var med i kyrkan en dag för att uppleva deras sätt att fira påsk. Detta var verkligen en upplevelse! En av dagarna firades på stranden, med live-musik, god mat och utsikt över havet.

Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *