Äntligen här!

Hej allihop!

Nu har vi äntligen anlänt till Ghana, Accra och hunnit installera oss lite. Vi reste lördagen den 29 Mars kl 7.30 och kom fram till Accra ca 20.30 (svensk tid). Allt gick smidigt och bra! Väl framme på flygplatsen så hade vårt hostel fixat med transport. På flygplatsen var alla väldigt vänliga och välkomnande. Det fösta vi hörde var Welcome to Accra! De hjälpte gärna till med väskor, detta mot dricks vilket var svårt för oss eftersom vi bara hade dollar. Resan till vårt hostel var en upplevelse dels för att vi var lite rädda för de körde som galningar och tutade hela tiden och dels för den stora kontrasten jämfört med hemma.

Vi bor på ett hostel i Accra som ligger lite utanför stan. Alla är jättevänliga och hjälpsamma och ägarna till vårt boende är ett äldre par som föredrar att bli kallade Auntie och Uncle vilket gör det hela familjärt. Här är billigt och god mat. En lunch, fried rice and chicken och två öl till det för bara 30kr. Vi ser vackra kvinnor i långa färgglada klänningar med matchande sjalar till och stora fruktfat på huvudet. Här är ett högt tempo med mycket bilar, skjul med mat och andra saker som de säljer. Marken består till största del av röd sand och höns springer runt på gatorna.

Vi har utforskat staden lite, växlat pengar, lokaliserat oss och fixat med internetuppkoppling. Nu är det dags att ta kontakt med organisationen som vi ska besöka och börja göra intervjuscheman.

Vi kommer att uppdatera med fler inlägg och bilder inom kort =)

Kram Annie och Mona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *