This is us!

Hej! Vi är två sjuksköterskestudenter från Malmö som har fått ett MFS-stipendie. Vår studie går ut på att intervjua sjuksköterskor på mobila sjukvårdsteam i Tanzania, och det är dit vi är på väg nu.

Båda två blev intresserade av MFS under termin ett på sjuksköterskeprogrammet men våra livssituationer gjorde det svårt att resa under en längre tid så vi la det åt sidan. I termin tre bestämde vi oss för att söka ändå och i Mars 2013 lämnade vi in vår ansökan. Vi sökte en termin tidigare än vi hade behövt för att se så att vi faktiskt fick stipendiet beviljat men också för att få mer förberedelsetid, det har verkligen behövts!

Det har varit många turer fram och tillbaka med kontaktpersoner, destinationer och att försöka planera från andra sidan jorden. Men nu har vi lämnat våra sambos hemma och är äntligen på väg! Nästa stopp: Kairo och sedan vidare till Dar es Salaam.

Kram! Sarah och Emelie

 

IMG_5333[1]

13 svar på ”This is us!”

 1. Hejsan Sarah och Emelie, Vad kul att det är någon annan som befinner sig i Tanzania. Kommer ni vara i Dar eller åker ni vidare in mot landet? För tillfället är jag och min C-uppsatspartner i Stone Town. Haft en intensiv ( fast fantastisk) tid på Pemba island. Vi kommer att åka tillbaka mot Dar till helgen. Har ni några funderingar/vill ses så är de bara att skriva en rad!

  Ha de fint! / Melody & Johanna

 2. Hej!

  Vi är just nu i Tanga och ska vara här i norra delen i ca sex veckor innan det bär av mot Zanzibar. Hur länge är ni här?

  //Sarah och Emelie

 3. Hej Emelie och Anna-Sara!!

  Så bra ni verkar ha det!!! Vi är avundsjuka på att ni är så nära stranden. Hur går det med intervjuerna? Vi har börjat, men träffade på en mycket sträng Senior Principal Nurse som inte gillade våra frågor…ha ha. Hon sa att de kanske funkar i Sverige men inte i Afrika. Nu har vi därför skrivit om våra frågor en aning så att det passar Sister. Planerar ni något roligt framöver?

  Ha det bäst!!
  Josefine och Lollo!

 4. Hej Emelie och Anna-Sara!!

  Så bra ni verkar ha det!!! Vi är avundsjuka på att ni är så nära stranden. Hur går det med intervjuerna? Vi har börjat, men träffade på en mycket sträng Senior Principal Nurse som inte gillade våra frågor…ha ha. Hon sa att de kanske funkar i Sverige men inte i Afrika. Nu har vi därför skrivit om våra frågor en aning så att det passar Sister. Planerar ni något roligt framöver?

  Ha det bäst!!
  Josefine och Lollo!

  1. Hej!

   Vi har lyckat få åtta intervjuer på en vecka så vi är förvånade över hur bra det har gått. Men det är svårt! Var det mycket ni behövde ändra på intervjuguiden?

   Vi tänker nog vara här ett par veckor till och sen resa lite norr ut innan vi avslutar med Zanzibar innan vi åker hem. Vad ska ni göra?

   Kram!
   Sarah och Emelie

   1. Hej!
    Vi fick med våra intervjuer inom en vecka här. Vi fick ändra frågorna helt då sjuksköterskan som var ansvarig för ena sjukhuset inte alls gillade dem vi hade. Vi fick arbeta frågor som svarade på syftet som även hon tyckte var ok. Hade vi inte gjort det hade vi inte fått intervjua. Men de är inte lätt! Nu sitter vi med analysen och hoppas vi får fram något användbart. Får ni ordning på analysen?

    Vi har bokat lite utflykter/resor. Ska på gorilla trekking efter påsk och även besöka en känd sjö som ligger i närheten. Nu blir de mer press på oss att skriva färdigt arbetet! 😛 Roligt att ni får tvätta på afrikanskt vis ni med ha ha kram Louise och Josefine

    1. Hej!
     Vad skönt att det ordnade sig! Vi har gjort en del, håller på med resultatet nu och kompletterar efter Karins kommentarer.
     Vad kul det låter med era utflykter, vi ska resa vidare efter påsk och tanken är att det blir en safari innan vi avslutar med 2 veckor på Zanzibar. Allt beror ju på hur lång vi kommer med uppsatsen också, vi kanske gör något mer 🙂
     Kram Emelie och Sarah

 5. Hej! Hur lyckades ni få tag i en kontaktperson i landet ni valde att åka till? Vi har haft lite svårt när det gäller det. Och har heller inte hittat en enda lärare som är villig att titta på vårprojektplan.. Tips mottages gärna 🙂 Kram!

  1. Hej! Vi hade lite tur då vi kom i kontakt med en läkare som hade varit i Tanzania och utbildat barnmorskor på Gotland en sommar och en av dom blev tillslut vår kontaktperson. Man får prova alla vägar man hittar 🙂 Vilket land planerar ni att åka till? Vad är det för syfte med studien?
   Vi hade också problem att hitta en lärare som ville handleda men vi kollade gamla mfs-uppsatser och hittade därigenom vår handledare som vi har idag! Vilken utbildning går ni? 🙂 Hoppas det hjälpte något och lycka till!
   Kram!

   1. Ok 🙂 tack för svar! Vi har inte något helt klart syfte ännu, men tankar på något inom kvinnor och sexuell hälsa kanske… Och tankarna har mest gått till Sri Lanka eller kanske Indien. Hoppas verkligen att vi kommer iväg. Det verkar vara väldigt spännande. Många kramar!

 6. Tack för svar 🙂 Vi har inte riktigt något klart syfte ännu, men tänker något gällande kvinnor och sexuell hälsa kanske.. Och vi skulle gärna vilja åka till Sri Lanka eller Indien. Vi hoppas verkligen vi kommer iväg, verkar så himla intressant och givande. Vi pluggar sjuksköterskeprogrammet i Malmö. Många kramar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *