Nästa anhalt: Entebbe!

P1040408 P1040368

Tisdag 2013.12.10

Ännu en vecka har gått och julstämningen är numera på topp. Ursäkta mitt försök till tråkigt rim, men vi har börjat värma upp inför tjugofjärde. Vi är nu inne på sista veckan tillsammans i Uganda och den spenderas i Entebbe. Vi lämnade Jinja i fredags efter en vecka som inleddes med några intensiva pluggdagar, sen var Tilde iväg på några timmars turridning under onsdagen, (hon kom tillbaka lycklig och hade träningsvärk i flera dagar) och under torsdagen besökte vi fosterfamiljen vi lärt känna en sista gång. Den dagen hade vi för övrigt en lätt dödsångest efter att ha vält med en bodaboda för att en taximinibuss körde in i oss. Allting gick bra, men vi fick en ny respekt för det här med trafik och jag kände tacksamhet över mitt lilla portabla apotek. Men, men, vi är som sagt numera i Entebbe på ett litet trevligt hostel. Entebbe och Jinja skiljer sig mycket åt. Entebbe är Ugandas flygplatsstad och även landets tidigare huvudstad upplyste Tilde mig om. Vi är här främst för att sitta stilla och skriva på vår uppsats, men tanken är att vi även ska ta tre dagar ledigt då vi förhoppningsvis får lite färg och även besöker Entebbes botaniska trädgård. Under våra pluggdagar försöker vi utforska staden tidigt på morgnarna när det är svalt ute och gatorna nästintill är folktomma utöver motionärer och några väktare.

Entebbe ligger vid Victoriasjön och efter ett misslyckat försök i förrgår morse så lyckades vi igår till vår stora glädje att ta oss ner till vattnet. Vi har nu på nära håll konstaterat att ja, det är en stor sjö. Stor och vacker. Lite övrig info om staden är att det finns väldigt många hotell, allt är dyrare än i Jinja och till vår stora förtret så har vi inte hittat någon bra marknad än där vi kan köpa chapati. Dock fick vi ett tips igår om leta i närheten av taxipark så vi hoppas på bättre lycka idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *