Tredje veckan (men oj så originellt)

P1040315 P1040308 P1040227 P1040312

Tisdag 12.11.2013

Då var det hög tid för ett blogginlägg igen. Den här veckan är det Paulina som skriver. Tredje veckan har gått och det rullar på här i Jinja. Vi har nu avklarat tre intervjuer som alla varit mycket givande och känslosamma och vi har både skrattat och gråtit under intervjutillfällena (Paulina- några tårar under en intervju). Det här med att vara lättrörd och samtidigt försöka ge ett någorlunda professionellt intryck…

Det är väldigt mycket folk i rörelse här nu och för tillfället delar vi rum med sju andra tjejer (=lite sömn) varav fyra av dom bor här under en månad och praktiserar på närliggande hotell. Det har även varit fyra personer från Texas som arbetar på en YWAM-bas i Sydafrika här under tio dagar. Den gruppen reste i förmiddags, vilket betyder att rumsindelningen kommer ändras och vi bli färre i vårt rum. Det är alltid trevligt när det kommer besökare från andra länder hit, dock har dom en förmåga att, trots hur mycket positivt dom berättar om sina länder, skrämma upp Tilde med sina skräckisar om spindlar, kobror i köket och inbrott. Detta har resulterat i att hon nu varken vågar åka till Australien eller Sydafrika. Vi kommer framöver be gäster från andra länder att sålla.

Igår hade Tilde och jag en dag off och passade på att utforska lite nya vägar i staden. Och ja, vi visste redan att Jinja är en fantastiskt vacker stad, men blev igår lätt mållösa när vi fick en fantastisk vy över Nilen serverad framför oss. Igår gjorde vi även ett besök på en liten charmig restaurang som tycks drivas av en äldre dam från Storbritannien (vild gissning). Där delade vi hur som helst på en väldigt god chokladkaka och kanelbulle och jag fick vistelsens hittills bästa kopp kaffe.

Om Tilde kände sig dålig förra veckan så passade jag på denna, men mår efter några mer eller mindre sjukliga dagar nu bra. Vår kontaktperson här slår ett slag för magnesium och förbön. Nu hann jag ju visserligen aldrig testa magnesium, men ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *