Oh, praise you Father lord

God is kind! He is a good God! Father-Lord! Oh, thank you father lord! Vinaka! Några av de hängivna tillrop vi hört idag. Vi har tillbringat hela förmiddagen (8,30 – 14-30) i kyrkan, Calvary Temple, tillsammans med några nyfunna vänner. Först international service, sen Sunday school och därefter kyrkolunch. Ingen av oss har någonsin känns sig så helig som idag..
När vi kom till kyrkan fick vi ett väldigt varmt mottagande. Vi fick sitta ner och lyssna på ljuvlig körsång, i kören fanns flera kända ansikten. Vi blev lite fyllda av ”gud” när vi satt och lyssna på den maffiga körsången men sedan började predikan. Pastorn pratade väldigt uppeldat om vikten av att ge sin tiondel av sitt ägande till kyrkan. Tanterna var helt tossiga i bänkraderna, skrek och grät.
Söndagsskolan var den första för vår del sedan 8-årsåldern. Vi var i Young Adults group (de ogifta över 22 år) och 1,5 h spenderades åt at diskutera His Lord’s Grace.
Människor är djupt troende här, både i kyrkan och till vardags. Vi känner oss lite avundsjuka men samtligt en avsmak mot att de köper alla argument så lätt. Mycket är fint, som gemenskapen, engagemang, välvilja och välgörenhet men vi upplever iaf de unga människorna lite naiva och skyddade i sin värld på gott och ont.
Som ni förstår, vi känner oss kluvna till denna hängivna religiositet. Men det är väl bara för att vi är ett par bittra nordbor (tanter) som tror oss veta allt om denna värld och hur den ska levas!

P.S Imorgon lämnar vi äntligen Suva och förhoppningsvis alla j-la minimyror som vi lever tillsammans med.

P.S 2. Emilia är världens sämsta vegetarian, idag blev det kycklingcurry – igen!

Puss från Fiji

Ett svar på ”Oh, praise you Father lord”

  1. Hej tjejer,

    vi känner väl igen det där med religiösa lovord. Vi bor själva tillsammans med en kristen organisation och här spelas Hillsong varenda dag. Igår var vi också i kyrkan, det var mycket sång och prästen pratade entusiastiskt. Hoppas att ni har en fin resa, det är intressant att ni har samma problem med minimyror som vi har, trots att ni befinner er så långt bort från oss! /Tilde och Paulina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *