Mellanvecka

Vi jobbar med intervjuer och litteratur medan regnet fortsätter ösa ner över Suva. Vi hade en mysig helg (ledsna för sen uppdatering) där vi var hembjudna på luncher i två familjer.
I lördags var ju hos en fiji-familj som bjöd på den traditionella rätten Lovo. Väldigt roligt att äntligen få testa. De sveper in kyckling, fisk, fyllda kokosnötter och cassawa i bananblad som de tillagar under mark med hjälp av heta stenar. Hela proceduren med eldning och tillagning tar flera timmar så vi kände oss hedrade att de bjöd oss på det. Fisken som tillagats serverades med någon form av vattenspenat och färskpressad smaksatt kokosmjölk, det var nog det godaste vi smakat sedan vi kom. Familjen bodde i en liten by strax utanför Suva, vid foten av kullarna som omger staden och det var så avkopplande att komma dit för en eftermiddag.
I söndags blev vi upphämtade för lunch i en förort hos en indo-fiji familj där de bjöds på traditionell indo-fijimat. Även det väldigt gott. Vi fick se hur de gjorde roti, oerhört imponerade och vi smakade en curry på anka. Spännande. Vi var mätta till i tisdags..
I veckan har vi haft ytterligare intervjuer, vissa har enklare att prata fritt än andra. Vissa säger det vi förväntat oss, andra inte. Precis som det ska vara. En av oss har dock varit lite krasslig men vi kämpar på. På måndag drar vi vidare. Vi ser fram emot mer sol, mer stränder, mer snorkling och mycket mindre trafik!

Från de tappra vägledarna i The South Pacific.
poolLovo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.