Första veckan

P1040180

Jackträd
Jackträd

Söndag 2013-10-27

Då var det så dags för en första uppdatering från Paulina och Tilde i Uganda. En vecka har gått och den har gått fort.

Vi anlände förra lördagen efter en lång resa från Köpenhamn till Entebbe med stopp i Dubai där vi spenderade natten sovandes på en bänk på flygplatsen. Väl i Entebbe möttes vi av vår kontaktperson. Bilresan till Jinja innefattade ett stopp på en examensfest hos en vän till vår kontaktperson, ett stopp i Kampala på ett supermarket och trafikstockning hela vägen.

Vi bor på YWAM-basen här i Jinja. Vi håller till i ett trevligt rött tegelhus ca tio minuters gång från centrum och för tillfället bor här ca sju personer som är del av teamet samt en grupp från Australien som är tillfälligt på besök. På trädgården av gräs och röd sand finns bland annat ett vackert jackträd som tappade en jättestor frukt igår, ett utomhuskök, ett hönshus med två våningar, några lösa hundar, katter och två getter som ser allmänt kära ut. YWAM (Youth With A Mission) är en kristen organisation som återfinns runt om i världen. Utöver att bedriva vad som kallas för DTS (decipleship training school) har organisationen olika projekt kopplade till sig. Här driver man till exempel en klinik i en närliggande by och diverse outreach-projekt som bland annat innefattar en ambulerande barnavårdscentral. Under veckan som gått har vi bland annat besökt kliniken, varit med på undersökningar av gravida kvinnor, samt rullat pärlor tillsammans med en grupp kvinnor som säljer hantverk till USA i form av armband, halsband och diverse andra ting och därmed ges möjlighet till försörjning. Tilde och jag gjorde vårt bästa för att lära oss rulla papper till pärlor, det var inte det lättaste men ack så trevligt! Efter lite övning fick vi dock godkänt. Under veckan har vi även besökt en klinik driven av organisationen TASO som arbetar med HIV- och AIDS-prevention och behandling och förhoppningsvis kommer vi kunna se mer hur de arbetar nästa vecka.

Jinja är Ugandas näst största stad, men trots det känns den hanterbar storleksmässigt (säger någon som varit här en vecka, förlitar sig på Tildes lokalsinne och sett en väldigt begränsad del av staden). Hur som haver är känslan god och vi känner oss välkomnade. Staden ligger nära Victoriasjön och lockar många turister.

Allt som allt har vi haft en väldigt fin och lärorik första vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *