Intervjuvecka

Vi är nu på väg in i vår tredje Fiji-vecka. Inte klokt vad tiden går. Denna vecka har mest ägnats åt studier, det har varit lämpligt eftersom det behövs och det har dessutom varit busväder. Regnat och blåst så pet-flaskorna farit omkring!
Det mest exalterande som hänt är att vi haft våra första tre intervjuer. Vi är mycket glada åt vår metod. Vi har valt att använda oss av Anna Johanssons metodbok ”Narrativ teori och analys” som handlar om att lyssna till livshistorier och sedan analysera dem. Vi har båda upplevt det som spännande att låta respondenterna berätta fritt om sitt liv under ungefär en halvtimma och lyssna till den historia som växer fram. I de tre intervjuerna vi haft har respondenterna svarat på alla våra frågor vi talat om tidigare utan att vi ställt en enda fråga. Vi har använt oss av papper och färgpennor och låtit respondenterna måla sin resa från när de föddes till där de är idag. Vi ser fram emot att analysera dessa historier!
Det näst mest exalterande var vår promenad till Novotel. Vi bestämde oss för att vara lite hurtiga och gå istället för att ta taxi. Efter två timmar, blåsor under fötterna och svullna händer tog vi en taxi sista kilometrarna. Det första doppet i poolen var ljuvligt! Vi mötte en fransman på hotellet som vi drack ett glas med och diskuterade religion, kulturskillnader och droger. Spännande med nya infallsvinklar!
Nu står helgen för dörren och vi är bjudna till en familj idag lördag för en traditionell fijiansk måltid. Imorgon är vi bjudna till en lokal syv för lunch i hennes trädgård. Det går minsann ingen nöd på oss!

Kram från South Pacific
Plugg Novotel

Ett svar på ”Intervjuvecka”

  1. Åh vad spännande det låter, ett riktigt äventyr! Ska bli intressant att läsa vad ni kommer fram till och hur olika det kan vara beroende på var man råkar bli född! Lycka till och ser fram emot att höra er analys!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *