Palm Court Bistro

Efter en vecka i Suva har vi redan hittat två favoriter, givetvis två matfavoriter. Vi bor mitt emellan! Är det något som vi båda har gemensamt är det kärlek till mat! Favoritställena är ett indo-fiji ställe som heter Govindas där det serveras fantastisk vegetarisk indiskt mat och ligger mitt emot campus. På det andra stället sitter vi just nu; Palm Court Bistro. Ett café beläget på en liten innegård mitt inne i Suva och där jobbar ett härligt gäng skrattande Fiji-kvinnor i hårnät. Vi har intagit en bastant lunch (inte speciellt märkligt att Fijier är ett bastant folk) bestående av chicken-salad roll och vegburgare med efterföljande banankaka. Här kan man sitta och läsa om narrativ metod och om Careership under en stor segelduk och vänta på att regnet ska komma. Vi lyckades pricka en rejäl regnskur på vägen ner till city men vad gör väl det när det är 30 grader varmt!?

 

Imorgon är det Fiji-day. Fiji firar 43 år som självständig stat och vi vet inte riktigt vad vi ska vänta oss. Det ska bli spännande. Vi ska hänga med vår nya vän och eventuellt kolla när landets ledare håller sitta tal till nationen, det är public holiday så gissningsvis kommer det vara mycket folk på gatorna.

 

Vi har varit i kontakt med några av utbytesstudenterna vi träffade i Malmös vänner och familj samt några verksamma vägledare men inte lyckats få till någon träff ännu. Än så länge läser vi mest litteratur men har så smått börjat fundera på uppsatsen olika delar. Vi kommer försöka boka in intervjuer så snart vi får möjlighet och har skissat på en form av intervjuguide. Än så länge känns detta som en stor utmaning men samtidigt väldigt skoj.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *