Fiji-day and some more..

Vi har det verkligen toppen här i The South Pacific. I torsdags firade vi Fiji-day som om vi aldrig varit någon annanstans än här. Först militärparad men de obligatoriska fotona tillsammans med militären och sedan BBQ x 2. Första var tillsammans med en av utbytesstudenterna i Malmös tjej-grupp i kyrkan. BBQ inleddes med bön för att sedan fortsätta med en otrolig måltid. Det var så mycket kött! Vi blev helt imponerade av portionerna. Efter denna massiva måltid följde inte mindre än fyra desserter. Eftersom vi var gäster serverade de oss rejält och vi åt tacksamt. Otroligt gott. Vi åt sittandes på golvet på en stor fin matta, så smart – man får plats så många fler om man sitter så än vid bord och stolar. Det kändes dessutom mer avslappnat.

En av tjejerna bjöd oss sedan hem till sig och sin familj för ytterligare en BBQ. Vi blev verkligen varm välkomnade av familjen och vännerna. Det blev ytterligare en måltid med berg av kött.. Vi är tacksamma över att vi blir så välkomnade.

Efter en ledig Fiji-day spenderades fredagen med böcker, dator och penna samt en kilometers simning i Olympic pool i city. En pool från 1926 som britterna byggde. Härligt ställe att simma på med solen i ögonen och palmblad som vajar.

I går hittade vi ytterligare ett vattenhål här i Suva. En resort, Novotel, som ligger en billig taxiresa bort där man får utnyttja faciliteter som pool, toaletter, solstolar m.m så länge man handlar i restaurangen. Ingen större uppoffring då de hade god lunch och gott kaffe.

Idag blev det ytterligare en tripp till Pacific Harbour. Havet hade blivit än lite varmare sedan förra veckan. Känslan när man ligger och flyter i de där otroliga vågorna och tittar bort mot ön Beqa kan inte beskrivas som annat än – overkligt!

Kram från Fijianerna med vägledningsdrömmar

2 svar på ”Fiji-day and some more..”

    1. Emilia har lagt detta med vegetarianeriet på hyllan och kör nu på för fyllt med kyckling, tuna, lamm, korv, fläsk.. you name it! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *