Blodblåsor och ömmande fötter!! (Nilambur onsdag 4.9)

Dagen efter allt ståhej (tisdags) var det dags för en lugn frukost. plötsligt kommer personalen fram och söker nånting om “you in local newspaper” och visar och ett reportage med OSS!! Tydligen var tidningen med i måndags!?!

 

Vi kommer till skolan och inser att det var tydligen inte bara tidningen som var med under det “kungliga” välkomnandet.

En av lärarna visar upp ett klipp från gårdagens nyhetssändning – plötsligt dyker VI upp i rutan!! Det går tydligen fort att bli tv-kändis i Indien?!

 

Eftersom “the indlish” många gånger kan vara svårt att hänga med i har vi märkt att det är lätt att vissa delar av viktig information försvinner/missas helt i ett samtal.

Igår var en sån dag vilket resulterade i att vi, på morgonen åkte från hotellet med endast vår dator, pass, pengar och regnjacka. Tydligen borde/skulle vi även haft med oss ett litet övernattningspaket, vilket kan ha varit information som försvann i orden?!

Dagen efter skulle det nämligen vara “auto-vehicle-strejk” och ingen skulle därför kunna ta oss till skolan, vilket resulterade i att vi blev “fast” hos rektorn över natten!! Men även här blev vi varmt välkomnande, med massa god mat, tak över huvudet, ett “hål i golvet” och mycket trevligt sällskap!! 🙂

 

Svettiga och mindre fräscha var vi och med en längtan efter viss teknisk utrustning, dusch och rena kläder var det dags för ännu en dag!! Tacka vet vi baby wipes!!

Vi gillade läget och det var bara för de andra att stå ut med oss, fräscha eller inte!! 😉

Så illa luktade vi nog heller inte eftersom det verkade inte hindra folket i bygden från att vilja bjuda oss på mat, komma och titta på och ta bilder med oss!! 🙂

 

Efter fartfyllda skoldagar och den månatliga dags-strejken här i Kerala, har vi nu även hunnit med lur äventyr!

Igår eftermiddag åkte vi tillsammans med Sherly och lärarna, inklämda elva stycken i en bil, längs smala småslitna vägar upp i bergen. VILKEN UTSIKT!!

 

Likaså idag. Sherly kom och frågade oss om vi var sugna på “to climb the mountains”? Att vi hade flip-flop på förena skulle one vara några problem.

“Självklart tänkte vi, kan de kära i sina saris (5 m tygstycke liknar runt sig likt en långklänning) kan välj vi ta oss upp i våra flip-flops”. Och iväg for vi!! Kom fram och såg en stig och tänkte “bra, det här kan ju inte vara så farligt”. Gick en bit till och det en “bergskulle”, “fortfarande ingen match” tänker vi. kommer fram till “bergskullen” och inser efter lite klättrande att “shit, det här kan bli jobbigt… för att inte tala om att ta sig ner…”

Men upp kom vi, ner likaså!! Men det är nog tur ni inte vet hur!!

Bergsklättringen resulterade dock i blåsor under fötterna. men VILKEN UTSIKT!!! Lätt värt det!!

 

Hej hopp!!

/M&C

P.S. Bilder kommer med internet!! D.S.

Ett svar på ”Blodblåsor och ömmande fötter!! (Nilambur onsdag 4.9)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *