Allt blir inte riktigt som man tänkt sig

Jag kom aldrig iväg till Port Loko. Jag fick aldrig någon intervju med ministern för Ministry of Minerals and Mines. Istället hamnade jag på sjukhus och blev behandlad för malaria. Men jag är glad ändå eftersom jag är övertygad om att allt det material jag har kommer att räcka mer än väl till min uppsats.

Så vad har jag lärt mig under denna resa? – Var öppen och bjud på dig själv! – Bo hos en familj! Allt går bara man vill! Även om det inte blir som man planerat så kan det bli bra ändå! 🙂

Det här inlägget postades i KS - GPS och märktes , , av Maria Persson. Bokmärk permalänken.

Om Maria Persson

Jag pluggar magisterprogrammet i Globala Politiska Studier med inriktning mot internationella relationer. Under maj och juni 2013 kommer jag att befinna mig i Sierra Leone, närmare bestämt Freetown för att göra intervjuer till min D-uppsats. Uppsatsen handlar om land grabbing inom gruvindustrin i Sierra Leone. Land grabbing är ett ständigt växande fenomen, där internationella företag eller andra länder, hyr resursrik mark i värdlandet, för att sedan utvinna resurserna för egen vinnings skull. Konsekvenserna blir oftast att värdlandets befolkning blir tvångsförflyttade och saknar kompensation för inkomstbortfall. Intervjuerna som kommer att ligga till grund för uppsatsen antas kunna visa de orättvisor som uppstår i dessa tvetydiga affärer mellan globala aktörer.

2 reaktion på “Allt blir inte riktigt som man tänkt sig

  1. Hej Maria!

    Roligt och inspirerande att läsa dina inlägg angående MFS-tiden i Sierra Leone! Hoppas du klarade dig bra trots malarian och att uppsatsen blev lyckad!

    Jag är just nu student vid Stockholms Universitet och är väldigt intresserad av att göra en MFS till Sierra Leone med förmodad utresa april/maj 2014. Undrar därför om du skulle kunna bidra med någon kontaktinformation eller motsvarande till personer på plats i Sierra Leone, som kan tänka sig handleda/introducera mig vid min eventuella vistelse? Har du några allmänna tips kring MFS? Väldigt intresserad av all tänkbar information, maila mig gärna!

    Vänliga hälsningar,
    Tommy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *