Radioskugga

Efter tio dagar i Bumbuna är jag nu tillbaka i civilisationen. Det blir svårt att hålla kontakten med nära och kära utan internet. Men nu är det problemet löst då jag är tillbaka hos min första surrogatfamilj, och har internetuppkoppling på 15 min avstånd.

Jag är mycket nöjd med min tid i Bumbuna och har samlat in en stor mängd material. Jag har pratat med allt från människor på gatan till högt uppsatta chefer till tribal leaders, och all data tyder på att något inte står rätt till…….. Vad den/de felande länken/länkarna är får min uppsats svara på.

Nu har jag också etablerat kontakt med en person i Port Loko som är det hamnområde där järnmalmen lastas och skeppas till Europa. Så om några dagar bär det av mot Port Loko.

Det här inlägget postades i KS - GPS och märktes , , av Maria Persson. Bokmärk permalänken.

Om Maria Persson

Jag pluggar magisterprogrammet i Globala Politiska Studier med inriktning mot internationella relationer. Under maj och juni 2013 kommer jag att befinna mig i Sierra Leone, närmare bestämt Freetown för att göra intervjuer till min D-uppsats. Uppsatsen handlar om land grabbing inom gruvindustrin i Sierra Leone. Land grabbing är ett ständigt växande fenomen, där internationella företag eller andra länder, hyr resursrik mark i värdlandet, för att sedan utvinna resurserna för egen vinnings skull. Konsekvenserna blir oftast att värdlandets befolkning blir tvångsförflyttade och saknar kompensation för inkomstbortfall. Intervjuerna som kommer att ligga till grund för uppsatsen antas kunna visa de orättvisor som uppstår i dessa tvetydiga affärer mellan globala aktörer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *