Jobb och fritid

Hej allihopa!

Det har hänt en hel del sen sist. Vi har gjort en del intervjuer och även deltagit i ett informationsmöte som UYDEL hade i ett fiskeläger, som låg ungefär fyra timmar söderut från Kampala. I det här området är det många barn som på olika vis tvingas in i människohandel. Barnen utnyttjas som billig arbetskraft, medan andra tvingas in i sexhandel. Informationsmötet ämnade att uppmärksamma dessa frågor och främja samverkan mellan olika lokala aktörer, för att motverka människohandel av dessa barn och ungdomar. Det var intressant att lyssna på olika tankar kring den här frågan, och även att få möjligheten att möta en problematik som på många sätt är främmande för oss.

Det har varit en lärorik upplevelse för oss att fördjupa oss i olika sociala frågor som är aktuella här, och även att se vilket stort engagemang organisationens socialarbetare har. Genom organisationen har vi fått möjlighet att besöka några av Kampalas största slumområden, och även fått en insikt i hur man jobbar med socialt arbete i dessa områden – det har varit en givande upplevelse som vi hoppas kunna berätta mer om genom vårt arbete. Vi jobbar vidare med att intervjua medarbetare, och även externa aktörer som organisationen samarbetar med, som till exempel UNICEF och ILO (International Labour Organization) för att nämna några, mycket intressant!

Nu kanske det verkar som att vi ägnar all vår tid till att studera, vilket delvis stämmer. Men vi lyckas även hitta på lite kul, tro det eller ej. Vi har varit på bröllop, åkt båt på Nilen, stekt vid poolen i Jinja och gjort Kampala by day och night. Och vi åker massor av busstaxi i vår iver att undvika boda bodas (motorcykeltaxi med förödande olycksstatistik). Det kanske inte låter så rafflande, men det är lite som att åka berg och dalbana, både fysiskt och socialt. Just nu ser vi fram emot att Ellens pappa kommer till Uganda. Då kommer vi att åka till Murchison Falls, och ägna oss åt flera äventyr. Mer om det nästa gång.

Anna och Ellen

2 svar på ”Jobb och fritid”

 1. Hej Anna och Ellen!
  Det låter som att ni har fullt upp. Och framförallt jävligt kul 🙂 Är ganska mycket avundsjuk när jag sitter här i min lilla mörka lägenhet i malmö och det har regnat varje dag den senaste veckan, så det kan ni ju vara glada över att ni slipper.

  Hoppas ni är friska och inte råkar ut för någon motorcykeltaxiolycka!

  Längtar tills ni kommer hem igen så ni får berätta om allt ni varit med om.

  KRAM

  1. Hej Elsa!
   Va kul att du läser:)det stämmer,vi har både fullt upp och kul. Vi kan trösta dig med att det regnar sjukt mycket här med, även om det fortfarande är varmt och svettigt förstås. Vi har två nya husdjur med, två parasiter…i Annas mage(!!!)men dem ligger på dödsbädden för tillfället, annars är vi friska!

   Ha det gott!
   Kram kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *