Framme i Kampala

Hej!

Nu har vi (med livet i behåll) anlänt till Afrikas pärla, även känt som Uganda. Mer specifikt har vi landat i den hektiska storstaden Kampala. Under de första dagarna har vi bockat av följande: Införskaffande av nödvändig proviant så som kaffe och muffins, lärt oss att säga tack (webale!), hälsat på vår värdorganisation UYDEL, skaffat Internet samt ett SIM-kort, gått i kyrkan och lyssnat på gospel samt åkt en gastkramande tur på en motorcykeltaxi (med våra fingrar hårt fastkilade i chaufförens skinnpaj).

Imorgon har vi bokat in en planeringsträff med organisations verksamhetsansvarig samt en intervju med UYDELs program koordinator, och med det sagt är det kanske dags att presentera Uydel närmare. Uydel är som sagt en förkortning av Uganda Youth Development Link, och organisationen har arbetat med frågor som rör socialt utsatta ungdomar sedan 1993. Mer konkret handlar det om att sprida kunskap om HIV, alkohol- och drogprevention, att motverka trafficking och sexuella övergrepp mot ungdomar och på så sätt stärka ungdomars roll i samhället. Förutom att de arbetar direkt med ungdomarna i form av yrkesutbildning och boende, bedriver de också en lobby-verksamhet för att få upp de här frågorna på den politiska agendan. De arbetar framför allt i och runt om Kampala, men samarbetar även med andra NGO’s ute i landet och internationellt. Mer om Uydels arbete kommer ni att få läsa om när vi lärt känna organisationen ännu bättre!

Inför i morgon kommer vi att revidera vår intervjuguide och ladda upp med en stadig kost bestående av ris, pasta och någon form av tomatgryta.

Vi hörs snart!

Anna och Ellen

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *