Problem i Paradiset

Idag har vi varit i Mpongwe, Zambia, i två veckor. Vårt projekt är fortfarande där vi lämnade i Malmö. Vi har inte kommit någonvart.
Detta beror dock inte på brist på engageng eller arbetsvilja från oss, utan från administriva fallgropar som vi inte blivit informerade om.
Vi har haft ett jäkla trubbel med att få fram ett tillstånd som vi inte visste att vi behövde. Och vi får erfara ett annat sätt att arbeta på här som innebär birst på kommunikation och handlingsförmåga. Ingen tar tag i uppgifter och får dem utförda – till vår enorma frustration och ilska. Maktlösheten vi känner är stor och upprörande.
Det hjälper ju inte att bli arg och skälla fast det är det som vi vill. Ge dem en verbal skäftsmäll som heter duga och som får dem att inse vilken situation vi befinner i oss.

Idag kanske det löser sig – men det har vi sagt i 1,5 vecka nu. Vi vågar inte ha några förhoppningar.

Det tråkgia är att det går ut över vår projekt och all tid som förvsinner på att vänta på tillstånd innebär att färre antal intervjuer kan genomföras.

Tråkigt men sant, så är läget.
Vi beundrar helt plötsligt människor som jobbar på myndighetsnivå och konfliktsrelationer – det måste krävas ett jävla tålamod.

Dagens låt
Guns n roses – patience.

Håll tummarna för oss.

Ett svar på ”Problem i Paradiset”

  1. Segt med massa trubbel! det tog dock typ två veckor innan jag ens träffade min kontaktperson här i Gambia, och efter det ytterligare några dagar och någon vecka innan jag till slut fick träffa den person jag behövde träffa för att komma igång med intervjuerna. Det brukar lösa sig på ett eller annat sätt, jag menar, om folk där vill ha någonting gjort, hur gör de då? Så som vi gör i Sverige funkar kanske inte, men de har väl säkert något annat system? Ni kommer nog på något!

    Och om det är någon tröst så fick jag mig ett gott skratt när jag läste er presentation, The Office är en bra tv-serie!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.