Framme i ett livfullt och myllrande Hanoi!

Hej bloggen!

Nu har vi äntligen anlänt till Hanoi, där vi ska spendera många veckor! Trafiken är lika kaotisk som vi hört, med motorcyklar överallt, och få bilar. När vi kom från flygplatsen klev vi av bussen utanför en gaturestaurang och hungriga som vi var högg vi in på maten. Lika bra att rivstarta med råa grönsaker direkt så att magen vänjer sig!

Annars har vi det bra i vårt ”lyxrum” på fjärde våningen i ett gammalt två meter brett hus i the old quarter. När vi bad om att få se ett annat rum blev det ett stort, ljust rum med stor balkong! Rena lyxen för 6 US dollar per natt!

På vägen från flygplatsen fick vi syn på Ciptura, som är ett av områdena vi ska studera. Det var liksom svårt att inte lägga märke till området med sina stegrande häststatyer i den pampiga infarten och de höga husen.  En första spontan reaktion var att det inte riktigt smälter in med grannkvarteret. På måndag ska vi förhoppningsvis träffa vår handledare och få kartmaterial så att vi kan börja inventeringen av den fysiska miljön.

Hälsningar från Sofie & Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *