Första veckan

Nu har man blivit lite varm i kläderna och saker och ting flyter på. Jag har upptäckt Tbilisi lite och inser att det finns fler kyrkor i staden än vad det finns i hela Sverige. Cultural note: brukligt är att göra korstecknet varje gång man åker förbi en kyrka. Med tanke på vad jag nämnde tidigare så blir det en del korstecken. Besökte söndagsmässan i den nybyggda katedralen varifrån man har en fantastisk utsikt över Tbilisi. Patriark Ilia den andre höll i liturgin och allt var mycket vackert. Körsången som ljöd genom hela gudstjänsten skapade en sorglig men ändå ljuv känsla som uppfyllde hela katedralen. Ska besöka ännu en gudstjänst nu på söndag i en mindre kyrka och de jag känner säger att i just den kyrkan är akustiken fantastisk.

Det är fortfarande kallt i stan men alla säger att det blir varmare snart. I Hope!!! Hade ett andra möte på universitetet och fick en privat föreläsning om språksituationen i Georgien. Blev också inbjuden till att närvara på en disputation senare i mars. Har försökt komma i kontakt med diverse NGO men de är dåliga på att svara på mail. Ska bege mig ut på en “knacka dörr”-expidition i nästa vecka. Annars har jag märkt att det är de informella kontakterna som hjälper mig mest. Träffar vissa på kaféer eller på barer som delar med sig av information som är värdefull för min studie. Min första regelrätta intervju kommer bli nu på lördag. Då är jag hembjuden till en man som jobbar för Georgiens regering och det ska bli kul att komma hem till någon. Personen tillhör just den folkgrupp som jag är intresserad av. Lite fler intervjuer ligger på lut och hoppas få göra dem snart.

Hade tänkt åka till nordvästra Georgien (Samegrelo) i nästa vecka men det har visst fallit jättemycket snö där så jag skjuter upp det till lite senare. Har lyckats fixa lite kontakter och så, som kan hjälpa mig med boende och andra praktikaliteter när jag ska dit. Istället så åker jag sydväst till området Adjarien till staden Batumi för att se lite annat av Georgien än huvudstaden eller det som är täckt av snö. I sydväst är vädret milt och det väntas vara runt tio grader i nästa vecka. Stannar två-tre dagar.

Ha det bäst!

Ett svar på ”Första veckan”

  1. Heja Bobby!

    Va roligt att du har börjat känna dig hemma. Roligt med dina kulturella noteringar om vad som anses brukligt. Har du hummit anamma den heliga reglen om tre än?

    Jag har precis köpt fyra jongleringsbollar och bestämt mig för att lära mig jonglera med en boll till. Så det blir till att öva!

    Ha det så bra så hörs vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.