Halvt om halvt

Halva tiden i Indien har gått.
Halva jag vill stanna kvar.
Halva jag vill åka hem.
Halva min tand är borta.
Inte ens halva min uppsats är utkastklar.
Halva jag vill skriva klart nu.
Halva jag vill på semester o vila.
Min bättre hälft vill nog att jag kommer hem snart.
Halva jag har inte försvunnit.
Halva högen med böcker har jag läst.
Hälften + hälften av mina intervjuer är klara.

Detta var ett halvhjärtat försök att vara lite rolig mitt emellan halvlekarna.

6 svar på ”Halvt om halvt”

 1. Hej! Vad kul att läsa om din resa i Indien. Vi är två sjuksköterskestudenter från Malmö som också vill åka till Indien för att skriva vår C-uppsats. Vi ska nu snabbt som attan hitta en handledare på plats och tänkte bara höra om du har några tips om vart vi kan vända oss?
  Ha en fin fortsatt resa och lycka till med skrivandet.
  /Jenny och Johanna
  Kf081632@student.mah.se
  tf022274@student.mah.se

  1. Hej
   Ett tips är att titta på gamla MFSuppsatser var folk har varit och sedan gå efter det. Under kursen i Göteborg före jul, träffade jag flera blivande läkare som skulle till Indien och flera blivande (med risk för att trampa i galen tunna…) tandskötare. Så kolla gammalt material.

   Här i Bangalore känner jag inte till något. Tyvärr.

   Stort lycka till och ha det superbra i Indien när ni kommer dit.
   //Åsa

 2. Det var helt klart ett fint och roligt inlägg
  Hoppas du får behålla sista halvan av tanden och att andra halvleken blir mycket givande för uppsatsen och själen!

 3. Roligt att höra hur det går för dig Åsa. Jag förmodar att du lever i ungefärlig samma standard som jag gör. Hur klarar du det? Jag har mycket svårt att anpassa mig och allt är smutsigt och bullrar. Kan inte sova mycket pga av buller och söndriga aircon. Har åkt på den ena sjukdomen efter den andra. Hur förhåller du dig till det? Maten, magsjukdom, infektioner, tandläkare? Jag var hos tandläkare här eftersom flera rekommenderat gå här. Det var det slarvigaste sämsta jobbet jag någonsin sett. Måste göra om 3 tänder hemma. Jag känner mig ganska deprimerad över livet, korruptionen här och över myndigheternas arbete gentemot männskligheten. Hur fungerar det i Indien (har aldrig varit i Indien). Mina pengar är slut för länge sedan, lever på egna pengar, det är dyrt här. Vad kostar saker och ting i Indien? Du har ju familj i Sverige precis som jag, saknar du dem (såklart men). Jag saknar min son så jag snart får blödande magsår. Ha det bäst// Carina

 4. Hej Carina
  Jag vet inte riktigt vad jag ska svara, faktiskt. Men jag börjar nog med det lättaste. Har inte behövt gå till tandläkaren. Än. Väntar med det tills jag kommer hem. Litar inte riktigt på dem här, men går om jag absolut måste.

  Där jag bor är det sådär bullrigt, sådär smutsigt. Jag har nog aldrig varit så här smutsig någongång men det får jag bara acceptera. Jag duschar o sen får det vara bra. Har ofta en näsduk eller halsduk eller sjal framför ansikte när jag är utomhus i staden. Har nästan alltid öronproppar i stan o på bussen o i rickshawn och så vidare. Det underlättar otroligt. Har ingen AC där jag bor, däremot drag från fönsterna (för att vädra) vilket gör att jag har kontstant ont i halsen. Och hostar nästan hela tiden när jag talar. Det är bara så – jag känner till det sen innan.

  Jag är otroligt försiktig med maten. Äter inte glass, inte sallad, inte ägg (som jag inte lagar själv o då ska gulan vara helt stel), äter inte majonnäs, äter bara på ställen som er ok ut, tvättar händerna ofta, mycket handsprit, många våtservetter, stoppar inte fingrarna i munnen, försöker att inte ta överallt. Jag äter inte frukt som jag inte kan skala. Jag har klarat mig hyfsat – bara haft en halv natt med en lite körig mage. Inget mer.

  Familjen saknar jag men tycker ändå det är skönt att kunna djupdyka i mitt arbete på ett sätt jag inte kunnat göra om jag varit hemma (förutom intervjuer på plats osv). Och så skypear jag lite då o då. Men annars försöker jag vara HÄR även om det inte är så kul.

  Att jobbet du ska göra inte går så ”bra” är inte ditt fel. Det kan du ju inte ta på dig. Tyvärr kan du bara se på o försöka skaffa material till din studie. Det är allt. Du kan ju bara beskriva en vardag som du upplever den o skriva en uppsats/rapport utifrån det.

  Och allt är billigt i Indien om man vill. Igår var jag på ett dyrt ställe Hard Rock Café Bengaluru. Där kostade 2 dricka med mat 130 kr. Och då är det dyrt. Jag känner flera här som aldrig varit där pga priserna. Sen kan jag äta på stan. Vatten i flaska i affären: 1,50 kr, några friterade knyten 4 kr och så är jag mätt. Kan komplettera med en apelsin från affären om jag vill. Så det går ingen nöd på mig ekonomiskt (förutom den shopping som jag gör för nöjes skull.)

  Jag kan inte riktigt se hur länge du varit iväg (när jag läser dina inlägg på bloggen) men saker o ting brukar bli bättre efter ett tag. Det får du förlita dig till. Detta kommer ju att bli en upplevelse du inte glömmer i första taget – såväl på gott som ont. Men allt går över.

  Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *