Sista intervjun avklarad

Buenos días!

Nu har vi avklarat sista intervjun och det har varit otroligt lärorik och givande att få träffa alla dessa engagerade människor och lyssna på när de delar med sig av sina erfarenheter. Våra intervjupersoner har varit människor från olika organisationer som på olika sätt arbetar med barn och unga som är desplazados, så kallade internflyktingar. Främst har intervjuerna ägt rum i Siloe och Aguablanca som är de två mest utsatta områdena i Cali.

En intervju vi hade i Aguablanca var särskilt intressant då det var med en grupp på fyra kvinnor från Pacific som själva var desplazados och startat en musikskola för barn och unga för att lära ut deras kulturella arv i form av musik och poesi. Kvinnorna var otroligt engagerade och uttrycksfulla och ibland svarade dem på frågor i dikter och i sång. De var klädda i traditionella Afro-Colombianska kläder med mycket färger, mycket smycken och håret i en turban. Deras svar var stundvis väldigt sorgliga och de bar på många tunga historier, men allt de berättade gjorde de med en otrolig styrka och optimism.

Denna veckan har vi hittat ett café som vi har som vår skrivplats, lugnt och svalt och med gott kaffe. Så nu börjar nästa steg i arbetet med att läsa, analysera och skriva. Förutom uppsatsen har vi ägnat mycket tid åt att försöka få koll på alla olika steg och snurrar i salsa och ätit god mat. Ikväll ska vi och se en tango-show med vår kontaktperson och hennes familj.

Un abrazo!
Malin y Rolanda

Bild 1: Från vår oas i värmen och skrivplats
Bild 2: Tillsammans med vår nära vän och tolk José påväg till intervjun i Aguablanca

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *