Framme i Cali, Colombia

Vi har inte kunnat logga in tidigare så här kommer ett lite försenat inlägg vi skrev vår första vecka och så fyller vi på därifrån.

Det är bara några dagar kvar av mars och vi har nu varit här i Cali i en vecka och tiden har sprungit iväg betydligt snabbare än vi hade tänkt oss. Första dagarna hade vi båda mycket jetlag och kunde inte göra mycket annat än att vila och komma i ordning. Vi bor i ett delat hus i området San Cayetano som är nära många restauranger, en park och busshållplats. Det var otroligt skönt att ha ett boende ordnat redan innan som dessutom jag, Malin, bott i tidigare under min halvårs praktikperiod här.

Idag, tisdag, var vårt första besök på en organisation i ett av de mest utsatta områdena i Cali. Området är utsatt på grund av att det under de senaste årtiondena flyttat dit många människor som flytt andra delar av Colombia i hopp om ett bättre liv och en ljusare framtid. Detta har resulterat i att många hus byggts som inte registrerats och på mark som inte officiellt ägs av familjerna. Organisationen driver en skola för barn årskurs 1-5 med alla grundämnen inklusive engelska vilket annars bara är något överklassen har råd till i Colombia. De har på grund av olika samarbeten lyckats pressa ner priset så att fler ska ha möjlighet att betala för sina barns utbildning där och dessutom få lära sig engelska. Vi ska tillbaka på fredag för en mer formell intervju med rektorn. Vi har även ett par möten inbokade med ytterligare några sociala organisationer här i Cali.

Ikväll ska vi på middag hos vår kontaktperson för att diskutera vår studie och hur hon kan hjälpa till. Vi har även med oss lite choklad och annat gott att bjuda på från Sverige.

Un abrazo!
Malin y Rolanda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.