Är igång!

Tiden går så otroligt fort när man är på plats! Jag har redan varit här i över en vecka. Börjar få rutiner för vardagen, hittar lite lättare och tror att jag har fattat hur kollektivtrafiken fungerar här. Port Louis är en liten storstad, med cirka  150 000 invånare och till ytan inte större än att man kan promenera igenom i mindre än en timme. Men trafiken på morgnarna och eftermiddagarna påminner snarare om en mångmiljonstad… De har faktiskt också börjat bygga en metro som ska få fler att lämna bilen hemma och ta sig till stan kollektivt.

Mitt projekt är full igång. Jag lyckades få en tid för intervju med den mauritiska  antikorruptionsmyndigheten och genomförde intervjun i fredags. Det var lite spännande att få uppleva en sådan formell situation i en ny kultur. Jag hade förberett en kort presentation om mitt projekt och om vem jag är, vilket verkligen uppskattades. Rekommenderas starkt, det ger en bra inledning till mötet och ger också information till dem man träffar om syftet och bakgrunden, vilket de uppenbarligen inte alltid har. Jag träffade fyra högre tjänstepersoner och de var väldigt hjälpsamma, gav mig väldigt mycket information och tips om vad jag ska tänka på vid urvalet av kommande intervjupersoner. Känns som en bra början!

Men nu väntar en annan utmaning, då kommunchefen här i Port Louis inte svarar på mina mail, och hans godkännande behövs för att jag ska kunna gå vidare. Min plan är att be mina kontaktpersoner att trycka på lite. Tur på ett sätt att på en liten ö verkar alla känna alla…

Samtidigt som jag försöker disciplinerat arbeta varje dag, finns det utrymme för lite utflykter och nöjen också. Ön har en vacker natur med fantastiska stränder och är i övrigt väldigt rik på grönska, fåglar och mängder med småkryp. Min terrass där jag bor delar jag med två fladdermöss och massor av ödlor. Båda dessa arter jagar mygg, vilket gör dem till mina bästa vänner här 🙂

Ett svar på ”Är igång!”

  1. Hej Teodora! Vad kul att du lyckats komma igång!! Ser ut att vara ett mysigt ställe du hamnat på! Önskar jag hade några vänner som kunde äta upp myggen åt mig, mina spindlar hjälper inte riktigt till med det 🙁
    Ha det bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *