Vecka 4 i Kapstaden

Hej!

Nu är vi på slutet av vår fjärde vecka här i Kapstaden och vi har nått halvvägs på vår tid här i “the mother city”. Den här veckan har mest bestått av litteraturstudier. Att hitta exakt rätt bland alla artiklar och böcker kring social inkludering, mobilitet och tillgänglighet inom transportplanering är inte alltid det lättaste men vi har kommit en bra bit på vägen.

Den här veckan har vi också haft vår första intervju med en tjänsteperson, hen är doktorand inom transportplanering och har halva sin tjänst på University of Cape Town och den andra halvan på TDA som är myndigheten som är ansvarig för den urbana utvecklingen och transportplaneringen i Kapstaden. Intervjun var mycket intressant och vi fick en bra bild av tankarna bakom planeringen, utmaningarna och möjligheterna för kollektivtrafik i Kapstaden, det var mycket givande. Idag håller vi på att transkribera intervjun, vilket tar tid, speciellt när vi pratade på i nära 90 minuter.

Vi har också fått bekräftat två fokusgrupper som vi ska ha intervjuer, den första på tisdagkväll nästa vecka. Dessutom har vi fått en till intervju med en person med en chefsposition på TDA. Intervjun ska vi har på onsdag eftermiddag.

Vid sidan av vår studie så försöker vi hitta på så mycket som möjligt, det blir mycket promenader i kvarteren uppåt bergen. Vi har också varit på middag på en restaurang ute i ett township som heter Langa, vilket är ett område som halvt och halvt beskrivs som kåkstad och vår uber-chaufför frågade om vi hade varit ute i Langa innan så att vi visste vad som väntade. Middagen var mycket trevlig, med människor från Sydafrika, Tyskland, Australien och så ett gäng med andra svenskar som vi träffat här. Det var stor buffé och givetvis musik och dans. Har ni vägarna förbi och har möjlighet att äta på Mazansi restaurant, gör det! Imorgon ska vi på rugbymatch och sen ska hoppas vi på fint väder så att vi kan hajka upp på något av bergen här omkring. Nu kommer det en massa bilder!

University of Cape Town, UCT, i skuggan av Devils Peak.
Kapstaden i solnedgången.
Taffelberget i solnedgången.
Campusområdet kring Hidding Hall, UCT, i centrala Kapstaden. Där vi hade skrivstuga för dagen.
Jakob bland växterna på marknad..
Det vankas Crêpes på matmarknad!
Jakob på matmarknad…
Vi, vår praktiska handledare Anna och ägarna till Mazansi restaurang i Langa.
Elin visar den största kaktusen vi hittat i Kapstaden, hitintills då..

Det var allt för oss för den här veckan!

Ta hand om er, vi ses!

Jakob & Elin

Ett svar på ”Vecka 4 i Kapstaden”

  1. Åh så fina bilder, verkar som att ni verkligen njuter därnere 🙂 Hur känns det att vara halvvägs? Har tiden gått fort? Stort lycka till med intervjuerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *